Slut med Copenhagen Street Food: Her åbner nyt kæmpe-marked

b
Boltens Gård. Nik Kongsø, Jakob Nygaard og Lars Moesgaard, vil forvandle Boltens Gård på Gothersgade, København, til et streetfood-marked. En del af gårdens gamle natklubber skal derfor rives ned og bygges om, b.la. natklubben NASA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen

Der er blevet danset tæt og drukket tættere i Boltens Gaard i København, men til sommer skiftes farverige drinks ud med gademad, når et nyt Street Food-marked rykker ind i de gamle lokaler ved Kongens Nytorv, der blandt andet har huset den ikoniske natklub Nasa.

Ifølge Berlingske slår 30-35 stande - hvoraf de fleste er fra det gamle midlertidige madmarked på Papirøen - dørene op i gården, som tidligere har været berømt og berygtet for sit farverige festmiljø.

Bagmændene er Nik Kongsø, formand for stadeholderforeningen hos Copenhagen Street Food, der de seneste fire år har været en del af Street Food-succesen på Papirøen, kollegaen Jakob Nygaard og pengemanden Lars Moesgaard, og selvom man trækker på erfaringen fra netop Papirøens succesfulde madmarked, så bliver markedet i Boltens Gård noget helt andet.

Fra venstre er det: Nik Kongsø, Lars Moesgaard og Jakob Nygaard, som vil forvandle Boltens Gård på Gothersgade, København, til et streetfood-marked. En del af gårdens gamle natklubber skal derfor rives ned og bygges om, b.la. natklubben NASA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen.

Modsat i tilfældet Papirøen er kontrakten i Boltens Gård permanent, og det har været vigtigt for at skabe et koncept, som kunne leve i lang tid, siger holdet bag Boltens til Berlingske.

Aftalen inkluderer det store baghus, hvor Nasa tidligere lå, samt en række stuelejemål rundt om i Boltens Gård, og de nye lokaler strækker sig over 4.000 kvadratmeter inden døre samt et udendørsareal på 1.500 kvadratmeter. Den ekstra plads skal blandt andet bruges til flere siddepladser inde i varmen.

Nik Kongsø, Jakob Nygaard og Lars Moesgaard, vil forvandle Boltens Gård på Gothersgade, København, til et streetfood-marked. En del af gårdens gamle natklubber skal derfor rives ned og bygges om, b.la. natklubben NASA og den gamle fitness-klub, hvor der skal være spisested med udsigt til den øvrige del af madmarkedet i gården. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen.

Ifølge medejer Lars Moesgaard er der investeret omkring 50 millioner kroner i projektet fordelt mellem 30-40 forskellige aktører. Men mens Papirøen i 2017 har haft omkring 1,4 millioner gæster, er målsætningen for Boltens endnu ikke fastsat.

»Det er altid farligt at sætte mål, så i udgangspunktet er vi glade for det, der kommer. Men vi kan overleve økonomisk af det halve, der var ude på øen. Lad mig sige det sådan,« siger Lars Moesgaard til Berlingske.

Det forventes, at Boltens slår dørene op i maj 2018.

Nik Kongsø, Jakob Nygaard og Lars Moesgaard, vil forvandle Boltens Gård på Gothersgade, København, til et streetfood-marked. En del af gårdens gamle natklubber skal derfor rives ned og bygges om, b.la. natklubben NASA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen.