• Foto: Rasmus Kramer Schou

    Østerbro har fået en meget utraditionel restaurant. Den hedder Stedsans på ØsterGRO, og man spiser i et drivhus.

     

    1 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Stedsans på ØsterGRO ligger på en 600 m2 stor økologisk tagfarm, som siden sidste sommer har forsynet lokale familier med friskhøstede grøntsager - groet på 5 sal af af et gammelt bil-auktionshus i Æbeløgade 4.

    Læs mere om restauranten her.

    2 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Stedsans er Flemming Schiøtt Hansen og hans hustru, madskribenten Mette Helbæks madprojekt - og de serverer supersimpel delemad på sæsonens bedste varer fra bonden og naturen - og selvfølgelig  også nogle ting, som er dyrket på taget.

    3 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    4 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Der spises ved langbord, og skåles med hinanden. Restauranten Stedsans er åben torsdag til søndag og serverer i to seats: kl. 17.45 og 20.15.

    5 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Man sidder blandt det, man spiser. Nogle friske ærteskud blev f.eks. høstet 1½ sekund, før de røg på retten, den dag AOK spiste i drivhuset.

    6 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Der er lagt 110 tons jord på taget. Det ville et normalt tag ikke kunne bære, men fordi her før har stået biler, er taget ekstra forstærket og kan dermed godt holde. Jorden er faktisk også en slags 'let-vægts-jord', der vejer 2/3 af normal jord for at holde vægten nede.

    7 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Her er selvfølgelig også højtflyvende høns på taget. Muligvis de mest kælne høns i byen.

    8 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Man kan inden middagen tage med på en lille guided tur, hvor man hører nærmere om projektet.

    9 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    'Det der smager heeelt vildt godt'.

    10 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Byen summer. Der står også bistader på taget.

    11 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Konceptet er, at der bliver serveret seks retter på fade, som sendes rundt blandt gæsterne. Maden koster 285 kr., som man booker og betaler på forhånd via deres hjemmeside.

    Til maden kan der tilkøbes gode, naturlige vine af den slags, man kan drikke i store slurke.

    12 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    13 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    14 / 15

  • Foto: Rasmus Kramer Schou

    Når mørket sænker sig over byens tage, tændes de frithængede lamper og gør stedet helt magisk.

    15 / 15

Luk