Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Du kan sagtens spise mere klimavenligt, selvom du ikke vælger at spise på en klimavenlig restaurant. Birte Brorson, som rådgiver restauranterne som er med i Københavns Kommunes klima+-initiativ, giver tre tre tommelfingerregler:
- 1. Undgå oksekød (og kød fra andre drøvtygger-dyr som lam)
- 2. Spise mindre kød og mere grønt
- 3. Spise mad, der er lavet af lokale råvarer, som ikke er transporteret langvejs fra
Københavns Kommune har lavet en række råd til restauranter, der vil lave en klimavenlig menu, som du kan bruge på hvilken som helst restaurant, hvis du vil vælge klimavenligt på menukortet.
Vælg
- mere frugt og grønt
- mere brød, gryn og bælgfrugter (som f.eks. bønner og linser)
- vegetarretter
- friske råvarer, det er sæson for - og kun tomat, agurk salat og krydderurter fra friland
- kød med omtanke - max 100 gr per portion (rå vægt)
Undgå
- mad af råvarer, der er transporteret med fly
- gule oste
- ris
- varer fra opvarmende drivhuse
- frostvarer
- fisk uden miljø-mærket MSC
Begræns
- kød og fisk
- varer, der er transporteret langt med lastbil
Husk at
- økologiske råvarer ofte er mere CO2-venlige
- postevand er mere klimavenligt end vand på flaske
Spis klimavenligt på AOK
Læs AOKs guide til fem klimavenlige restauranter