Rundetårns nye nabo serverer sociale burgere

Burgerrestaurant lige ved Rundertårn serverer back-packer-stemning og cocktails i farverige omgivelser.

Foto: Rasmus Kramer Schou

George er egentlig fra dejligt varme Australien, men da han besøgte København med sin kæreste for et par år siden, var de heldige med vejret:

»Jamen, vi ramte den bedste danske sommer i hundrede år. Så vi blev forelskede i landet og besluttede at flytte herop. Vi troede jo, at vejret altid var sådan heroppe. Det var det så ikke,« fortæller han og bryder ud i et karakteristisk down-under-grin.

Læs også: Guide: 10 lækre cocktailbarer i København

Så da de åbnede deres burgerrestaurant Lo-Jo’s Social på Landemærket 7, lige ved siden af Rundetårn, valgte de at indrette den som solskin. Her er masser af tegnet kunst på væggene, høje metalstole i gul, blå og rød og lyskæder i loftet. Her er indrettet, så man kan være social, både med venner, men også i den festlige stemning, der ganske ofte spreder sig.

Her er en hyggelig familiær stemning blandet mellem burgerrestaurant og backpacker-hostel.

Lo-Jo's Social er en burgerrestaurant, så kortet har selvfølgelig en håndfuld forskellige at byde på (99-119 kr). Fra den helt klassiske cheeseburger over vegetarburger, brisket, fiske- eller confiteret andeburger. Alle har briochebolle og ligger sig i feltet imellem US-style og café-burger. Altså en relativt stor burger men stadigvæk tilpas snasket, og har man viljen, kan den også spises med én hånd. Onion rings, fritter, rødbedesalat og coleslaw kan tilkøbes. Og hver uge skifter »Burger of the Week.«

Se billederne: Kom indenfor på Østerbros nye bøfsandwich-hotspot

Cocktailkortet består af lette, letdrikkelige drinks, en del med frugter, og de kan bestilles både som single (90 kr.) eller som store delecocktails til 4-5 personer for 350 kr. Her er også et udvalg af forskellige spritzes, blandt andet nyklassikeren Aperol, men også Pimm's og mere kreative frembringelser.

George har også taget »Apple Press« med fra Australien, hvor man kan få det rundt omkring på barer. Det er forskellige cocktails med friskpresset æblejuice i, i princippet cocktails baseret på æbler. Her er selvfølgelig også vin, øl og bobler.

Lo-Jo's Social har fået sit navn fra George og Fies mødre, der hedder Lo(ne) fra Danmark og Georges mor Jo(sephine) fra New Zealand.

Hvad: Lo-Jo’s Social
Hvor: Landemærket 7, Indre By