Roastbeefen er intetsigende i Nyhavn, men sildebuffetten holder

Nyhavns Færgekro scorer på sin gamle sildebuffet, men juleplatten er jævn og roastbeefen ringe.

Der er fuldt fart på juleguirlanderne foran Nyhavns Færgekro. Fold sammen
Læs mere

Der var fuldfed julestemning i Nyhavn, da vi indfandt os i de gamle lokaler på den altid hyggelige Nyhavns Færgekro, som havde pyntet diskret, men smagfuldt op til jul.

Beliggenheden i starten af det pittoreske havneløb kan ikke være meget bedre, og det ville være nærliggende at placere endnu en kynisk turistfælde på adressen. Det var heldigvis ingenlunde tilfældet.

Færgekroens juleplatte er over middel. Fold sammen
Læs mere

Jævne julesmage

Da den lidt sløve betjening endelig kom i gear, bestilte jeg – i højtidens ånd – stedets juletallerken. En gavnlig servering med et fornuftigt udvalg af juleklassikere.

På tallerkenen var der røget laks af overraskende høj kvalitet med et velfungerende nymodens indslag – reven Vesterhavsost – og en god hjemmelavet »pickles« med syltede rødløg og kapers. Et par saftige frikadeller i rigtig fin kødkvalitet gjorde god figur. Ved siden af var placeret en julesild med flot bid, der dog manglede lidt »varme« fra julens krydderier. Tallerkenen domineredes af et stort, lidt anonymt stykke genopvarmet andebryst med en medfølgende hjemmelavet rødkål, der trængte til syre. Og til sidst en udmærket risalamande, der efter min smag havde fået lidt for meget vanillesukker. Men alt i alt var tallerkenen/platten i den bedre halvdel.

Sildebuffeten er et fund til 130 kr. Fold sammen
Læs mere

Omega-3 tsunami

Min ledsager valgte kroens berømte sildebord. Her er der ad libitum og hele 12 forskellige slags sild at vælge imellem, plus allehånde tilbehør og rugbrød smurt med fedt og urter. Hele omega-3 tsunamien kan erhverves for beskedne 130 kr.

Særligt matjessilden, kroens roll-mops og den populære stegte sild var i konkurrence med byens bedste af slagsen, og der var også mulighed for at sammensætte sin egen omgang »Sol over Gudhjem«.

Færgekroen stegte, marinerede sild hører til byens bedre. Fold sammen
Læs mere

Alene de fire førstnævnte sild var alle pengene værd. Særligt den lune stegte sild var i perfekt balance, hvad angik syre og salt, og også teksturen var ramt flot. Men som nævnt var der otte andre slags sild, såsom karrysild, sennepssild, løgsild – ingen var af dårlig kvalitet.

Overordnet kunne man med held skrue lidt op for krydderierne, men det er nok en smagssag, og med mange turister på besøg er det nok et bevidst valg fra kroens side.

Snaps med bue

Øludvalget var ikke overvældende, men lidt og godt kan også gøre det. Vi fik to juleøl. Nyhavnsøllen fra Ørbæk er en meget kraftig dark ale med fin bitterhed, men måske også lidt overdøvende. Peters Jul, også fra Ørbæk, en IPA-lignede øl (på hele 5,8 pct.) var noget af det bedste, jeg har smagt i kategorien juleøl, men lettere og mere nuanceret end den typiske af slagsen.

Husets egen snaps med julekrydderier Fold sammen
Læs mere

Vi fik også et par af huset egne snaps, bl.a. en med skovmærke og en anden med julekrydderier. Begge blev serveret med spændingsbue og var fint afstemt. Særligt skovmærke-snapsens balance mellem det »urtede« og det skarpe var perfekt til silden.

Smørrebrød med roastbeef Fold sammen
Læs mere

Tarvelig tryktest

For også at trykteste à la carte-kortet bestilte vi stedets roastbeef. Her knækkede kurven desværre. Kødet var isnende koldt og intetsigende, det virkede, som om det kom fra vakuum. Remouladen havde en kedelig, fad smag, og det umiddelbart bedste element, sprøde løgringe, hang let med næbbet og formåede ikke at redde serveringen. En kedelig affære oven på den godkendte juletallerken og det gode sildebord.

Klassisk kælderstemning på Nyhavns Færgekro Fold sammen
Læs mere

På trods af et par svipsere vil jeg dog uden forbehold anbefale sildebordet på Nyhavns Færgekro. Det er utrolig kvalitet til prisen og et godt sted at introducere nysgerrige udlændinge eller silde-novicer generelt til det store, ædle, danske sildebord. Jeg tror snart, jeg skal ind og have den stegte sild igen!

Nyhavns Færgekro

Nyhavn 5, 1051 Kbh. K. Smørrebrød fra 80 kr.