Restaurantejer: »Jeg havde håbet, det blev længere, det vil jeg ikke lægge skjul på«

Restauranter og cafeer har endelig fået de nye retningslinjer for genåbningen 18. maj. »Jeg synes, det ser yderst fornuftigt ud,« siger ejeren af Dragsholm Slot – der dog gerne ville have haft lov til at holde åbent efter midnat.

 
Restauranter kan igen slå dørerne op.Video: Maria Albrechtsen Mortensen/Mathias Svold/Asger Ladefoged. Redigering: Mathilde Oda Fold sammen
Læs mere

Mindst en meters afstand mellem forskellige selskaber, pladskrav om mindst to kvadratmeter pr. siddende person i lokalet, samt et krav om at stedet skal lukke ved midnat.

Sådan lyder nogle af de nye retningslinjer for restauranternes genåbning, der blev meldt ud torsdag aften. Mandag 18. maj må landets restauranter og spisesteder atter åbne, men det er med nye og helt særlige krav.

På Dragsholm Slot er de glade for de nye retningslinjer, men Michelin-restaurenten kommer alligevel ikke til at åbne lige med det samme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Mads Bøttger ejer hotel og Michelin-restaurant Dragsholm Slot, og han glæder sig over, at de nye retningslinjer endelig er faldet på plads.

»Det ser yderst fornuftigt ud, og jeg tror, at vi kommer op på mellem 80 og 90 procent af vores kapacitet de fleste af vores steder. Vi er glade for, at de retningslinjer er kommet i dag,« siger han.

Mads Bøttger

»Vi ville gerne have haft mulighed for at holde barerne længere åbent i weekenderne.«


I alt driver Mads Bøttger syv restauranter og to hoteller. Sammen med brødrene Adam og James Price er han medejer af Price-restauranter landet over. Frem til mandag handler det om at indrette restauranterne på nye måder, så de lever op til kravet om afstand mellem gæsterne, og de har ikke problemer med at nå at blive klar.

»Nu går vi i gang med at skabe afstand og plads mellem bordene og få sat en masse hygiejnemidler op. Vi har lige købt spritdispensere for en mindre formue. Vi tager det meget seriøst og vil gerne have, at gæsterne er trygge, og at de får en hyggelig oplevelse. Det, synes jeg, at de nye retningslinjer imødekommer,« siger han.

Mads Bøttger understreger, at han vil sikre tårnhøje hygiejnestandarder, så gæsterne kan hygge sig uden at frygte coronavirussen. Han mener ikke, at hverdagen på restauranterne bliver meget anderledes, end den var før.

»Det er klart, at der ikke altid var en meter mellem selskaberne. Samtidig er der retningslinjerne om, at der skal være en meter mellem gæsterne i kø til toiletter, i baren og så videre. Jeg tror, at folk efterhånden er blevet vant til det. Bare at man er gået fra to til en meter og kan se, at folk er gode til at spritte af, det er godt,« siger han.

En af retningslinjerne ærgrer dog Mads Bøttger, der gerne ville have haft mulighed for at holde åbent til længere end midnat.

»Jeg havde håbet, det blev længere, det vil jeg ikke lægge skjul på. Vi ville gerne have haft mulighed for at holde barerne længere åbent i weekenderne. Men jeg har fuld forståelse for, at man ikke kan åbne for alt på en gang,« siger han.

Michelin-restauranten Dragsholm Slot åbner dog ikke på mandag, her kræver det lidt flere forberedelser.

»Vi åbner først på torsdag i næste uge, da der er særlige råvarer, der skal bestilles hjem, men ellers er vi klar til at åbne.«

Dragsholm Slot er foruden restaurant også hotel, og her er en lang række bryllupper sommeren over allerede blevet aflyst. Her håber man, at der snart er mulighed for at holde selskaber igen.

»Vi er stillet i udsigt, at der måske bliver lempet lidt på reglerne om forsamling efter 8. juni, og så må vi se, hvad der sker hen over sommeren,« siger Mads Bøttger.