Populær burgerbar er åbnet på Strandvejen: »Vi kan skabe et lokalt hænge ud-sted«

Fredag slog Gasoline Grill dørene op til endnu en burgerbar. Den ligger på Strandvejen i Hellerup og er en skandinavisk udgave af en amerikansk diner. »Vi husker jo alle Peach Pit,« siger ejeren, der ikke har set Beverly Hills 902010 forgæves.

Gasoline Grill indtager nu Hellerup med et koncept, der læner sig op ad en amerikansk diner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gasoline Grill

Den er på det amerikanske medie Bloombergs liste over »verdens bedste burgere« og er to gange løbet med prisen som »Byens Bedste Burger« i AOKs årlige afstemning.

Nu har Gasoline Grill åbnet sin syvende restaurant. Mens de andre seks ligger i København K eller på brokvartererne, er turen kommet til Hellerup.

»Det ligger virkelig godt i forhold til udeservering med masser af sol. Jeg kan se for mig, at vi kan skabe et lokalt hænge ud-sted,« siger grundlægger af Gasoline Grill Klaus Wittrup.

Klaus Wittrup, grundlægger af Gasoline Grill

»Vi husker jo alle Peach Pit. Eller det vil sige – mine unge medarbejdere aner ikke, hvad jeg taler om.«


Nok er menukortet det samme som de øvrige restauranters med fire økologiske burgere – inklusive en uden kød. Til gengæld er indretningen anderledes. Her er skruet op for dinerfornemmelsen med servering i båse.

Den nye restaurant er indrettet som en amerikansk diner med båse – og »med et skandinavisk touch«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gasoline Grill.

»Det er jo bare fedt at sidde i en bås – det har vi ikke rigtig kunnet andre steder. Jeg har været lidt bange for, at det blev for dineragtigt, men jeg er blevet mere bekvem ved tanken. Man kan sige, at vi laver et skandinavisk take på en amerikansk diner,« siger Klaus Wittrup, der hører til den generation, som slugte serien »Beverly Hills 90210« råt.

»Vi husker jo alle Peach Pit. Eller det vil sige – mine unge medarbejdere aner ikke, hvad jeg taler om – men jeg kan da godt se for mig, at vores nye diner bliver et sted, unge også kan hænge ud. Der ligger jo flere gymnasier i nærheden,« siger han.

»Skal ikke spise kød hele tiden«

Der er også et statement i den nye indretning, fortæller Klaus Wittrup. Dinerens bænke er betrukket med »sporbart« læder fra danske dyr. Det vil sige, at man ved præcis, hvor dyret har græsset.

»Det er mega interessant, hvis vi på sigt vil kunne få skind fra køer, vi har lavet burgere af, og bruge det i vores indretning af burgerbarer. Jeg kan ikke finde ud af, om det er lidt makabert, men jeg synes, det er oplagt, at vi tager ansvar for hele dyret. Hidtil har det ikke været muligt at få indsigt i, hvor læderet kom fra, og hvilket liv det havde levet,« siger han og adresserer en af tidens store debatter: forbruget af oksekød.

Det er den klassiske menu, man kan bestille på den nye Gasoline Grill i Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gasoline Grill .

»Vi bruger en del oksekød, og det er jo lidt problematisk. Det forsøger vi at gøre på den bedst mulige måde. Vi er den eneste burgerbar, der har det økologiske guldmærke. Vi har samarbejde med leverandører om at skære i CO2-forbruget på emballage. Det er ikke for at greenwashe, men det ligger mit hjerte nær. Og ja, der er selvfølgelig en vis modsætning i at servere burgere og ville være klimabevidst,« siger Klaus Wittrup.

»Mit budskab er, at man ikke skal spise kød hele tiden, men når man gør det, skal det være ordentligt. Så vi vil gerne sætte tankerne i gang hos vores gæster. Jeg vil ikke give dem dårlig samvittighed, men man må gerne tænke over det, så man ikke forbruger i vildskab,« tilføjer han.

Åbent, til der er udsolgt

​Frem til 21. april vil der i sagens natur kun være åbent for takeaway. Derefter åbner Gasoline Grill for udeservering, og fra 6. maj kan man tage plads i båsene.

»Vi er helt klar til at eksekvere takeaway – det er jo noget, vi i det hele taget arbejder meget med. Vi har et godt samarbejde med Sticks'n'Sushi, som ligger lige tæt på, så vi satser på, at vi kan supplere hinanden godt. Det kan jo være, at nogle i familien vil have sushi, mens andre foretrækker en burger,« siger Klaus Wittrup.

Klaus Wittrup, manden bag Gasoline Grill, håber at kunne skabe et sted, hvor gæsterne har lyst til at hænge ud, mens de spiser burger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard/Ritzau Scanpix.

Burgerbaren åbner hver dag klokken 11 og lukker, når der er udsolgt alle ugens syv dage.

»Det er en model, vi bruger på alle vores burgerbarer. Det er en god måde at undgå madspild, og vi er blevet meget gode til at afstemme mængderne. Men vi satser på at holde åbent til ved 20-tiden. På nogle af de steder, der egner sig til det, kan det sagtens være, vi begynder at holde senere åbent,« siger Klaus Wittrup.