Pinjekerner helt langsomt

Nu kan du købe friske pinjekogler i Torvehallerne og høste de kostbare kerner selv.

Foto: PR

Engang ville alle have fast food – og jo hurtigere det gik, desto bedre. I dag skal det helst gå lidt langsomt. Nu skal der gerne ligge noget omtanke og energi bag den kost, vi vælger at indtage. Vi bager med egen surdej, ser Camilla Plum i fjernsynet og fylder skabshylderne med sylt-selv i alle farver og former.

Selvgjort er velgjort, som man siger – så hvorfor ikke kaste sig ud i et projekt af ultimativ slow food-kaliber; nemlig høst af pinjekerner direkte fra koglen.

I denne tid kan du nemlig få friske pinjekogler i Torvehallerne og ikke nok med, at de dufter enormt julet, de rummer også en hel lille hær af pinjekerner, som bare venter på at komme ud fra koglens mørke indre. Kernerne kan spises, som de er, eller ristes og bruges som topping i salater, i tærter, pesto og lignende.

Sådan gør du: Placér koglen et lunt sted, evt. i stuen, så du kan iagttage processen i første parket. Efter ca. fire uger i varmen vil koglen begynde at åbne sig under stort postyr, knirken og knitren.

Efter lidt tid, når koglen har åbnet sig helt op, vil man kunne nyde udsigten til de ca. 60-80 små pinjekerner, der sidder og hygger sig inde bag de brune skæl.

Hver kerne er omgivet af en lille skal, som kan knækkes med en nøddeknækker og når man først har fået befriet alle de små starutter, begynder man at forstå, hvorfor supermarkedsprisen på de velsmagende kerner ligger, som den gør.

Hvis der er en tid på året, der lægger op til ro og fordybelse, så er det julen. Er man ikke så meget til juleflet og lignende traditionsbundne sysler, var dette måske et godt projekt til de mørke aftener?

Pinjekoglerne kan købes hos Brdr. Nyholm, Torvehallerne (Hal 2) og koster 25 kr. stykket.

Besøg Torvenhallernes hjemmeside