Olsen-drengene åbner gastropub

Olsen-drengen Jakob Blom vil have nærhed og hygge og plads til hyggelige stamgæster, når han åbner B&W Gastropub fredag 9. april.

jakobblomjpg.jpg
Foto: Jakob Blom fotograferet i 1998 af Mogens Ladegaard, Scanpix

På dette sted vil du senest fredag finde et link til en beskrivelse af B&W Gastropub. Vil du bestille bord er nummeret 33 14 64 00.

Olsen-drengene alias Jakob Blom og Kristian Willumsen har slikket sårene efter Grillbars konkurs og har erkendt, at Ferrari-dagene er forbi. Nu er de klar med et nyt sted, som skal matche tidens trang til mådehold og afslappet hygge.

Læs Jakob Bloms forklaring på, hvorfor Grillbar lukkede

B&W Gastropub - opkaldt efter Blom & Willumsen - er navnet, som skal puste liv i hjørnet ved Højbro Plads, som ligger på den lille plads mellem Fortunstræde og Ved Stranden overfor K Bar.

Stamgæst-t'shirts
"Det er min ven Jan Michelsen fra Den LIlle Fede, som ejer stedet, men det er mig, der kommer til at stå for driften og gå rundt dernede med forstykke på. Det er første gang jeg, at sætter mit navn på et sted, så det skal bare være i orden og jeg skal rigtig hygge om gæsterne. Det handler om nærhed, nærhed, nærhed og stamgæster. Vi har fået lavet t-shirt med logoer, som man kan få en af, hvis man kommer ofte og er en god ven af huset", fortæller Jakob Blom.

Huslejen var for dyr
Hvor B&W åbner fredag 9. april, lå indtil december 2009 Madklubbens frankofile søster, som hed Den Anden, men Anders Aagaard åbnede i stedet en ny fransk Madklubben-filal i Admiralgade, som ligger bag Ved Stranden, med begrundelsen at huslejen ved Højbro Plads var for dyr.

Ingen stress ved bordet
"Jeg har stor respekt for det, Madklubben og MASH laver. De gør det godt. Men jeg er lidt træt af  dobbelt-seating (hvor gæsterne enten kan spise tidligt eller sent, fordi restauranten skal have to hold gæster igennem ved hvert bord på en aften, red.) Jeg har tre børn nu, og jeg har ikke nerver til at skulle have 300 gæster igennem på en aften", siger Jakob Blom.

Hvor Olsen engang lå
Olsen-drengene har selv tidligere haft spisestedet Olsen på adressen.
"Jeg kan huske, hvornår vi åbnede i maj 2005, for det var to dage efter min datter blev født. To år efter solgte vi til Jan Michelsen fra Den Lille Fede og derefter tog Madklubben over", fortæller Jakob Blom.

Tilbage til kanalen
"Jeg har altid godt kunne lide del del af byen, hvor restauranten ligger, og jeg glæder mig til at komme derned hver dag og drikke min morgenkaffe med udsigt over kanalen og byen. Og nu hvor hele Gammel Strand lukker og loppemarkederne flytter over på vores side af Højbro Plads, får vi en fin ligge akse af gode steder som Gitte Kik, K Bar., B&W og Christians vinbar", siger Jakob Blom.

Jakob Blom er også involveret i A Porta på Kongens Nytorv, mens Kristian Willumsen har Sult i Cinemateket.