Øv: Nyhavns-darlingen Havfruen skifter ejer

Frederik Bille Brahe overtog for et halvt år siden Havfruen i Nyhavn og gjorde den pludselig populær - men nu trækker han sig.

Foto: Sara Gangsted

Frederik Bille Brahe - ja, kokken der for alvor blev landskendt på Instagram for en avocadomad hos Atelier September - overtog Havfruen i Nyhavn for et halvt års tid siden. Han satte naturvin og enkel, men opfindsomt tilberedt havmad og grøntsager på kortet og fik lynhurtigt rystet støvet af stedet, så det pludselig blev endog meget hipt og trendy.

Men nu er det slut.

Læs mere: Guide: Her spiser du godt i Københavns Lufthavn

Han har opsagt lejekontrakten og er kommet med følgende forklaring på mail:

»Lige siden, og faktisk før, jeg slog dørene op på denne charmerende lille havnekro, har der konstant været uro i baglandet i form af problemer med lejekontrakten og problemer med beboere i nærområdet, der mente, at Nyhavn nok burde være et mere fredfyldt område, som var stille og roligt om aftenen og natten, så beboerne roligt kunne sove. Alt det og meget mere gjorde, at det i sidste ende var enormt svært for mig at finde glæde frem ved at være tilstede og bare lave god mad, se mine gæster i øjnene og hygge mig med jer.«

Læs også overblikket: De fedeste restauranter der åbnede i København i 2016

Øv så, men på den positive side, lader det til, at Frederik Bille Brahe har fået blod på tanden for mere restaurationsdrift, for der er også gode nyheder i mailen:

»Dog er der ikke noget, der er så slemt, at det ikke også er godt for noget, for jeg er nemlig i den lykkelige situation, at jeg allerede nu har underskrevet en ny lejekontrakt med Kunsthal Charlottenborg. Jeg er meget glad for dette nye samarbejde, og jeg forventer mig rigtig meget godt af 2017. Jeg glæder mig enormt meget til at forsætte med det, jeg er begyndt på og gøre det endnu bedre og mere spændene – jeg vil se frem til at fortælle mere og invitere jer inden for i medio marts 2017,« slutter han.