Ny grillbar serverer 6 kg flæskestegs- sandwich og Oreo-shakes i Olsen Banden-lokaler

6 kg flæskestegssandwich, Olsen Banden shakes med Oreo og skumfidusser og navne som skidesprælleren og hundehovedet. Velkommen til Østerbros nye grillbar.

Shakes & Cakes på Århusgade 4 på Østerbro bliver det nye mekka for hygge og brun mad. Det lille hyggelige lokale lige ved Østerbrogade er blevet omdannet til en Olsen Banden-hule for viderekommende. Egon, Benny og Kjeld pryder nærmest hver en kvadratmeter, fra lamper til toiletter.På menuen er der bl.a. flæskestegssandwich (den største på 6 kg) og bøfsandwich.Læs mere om stedet her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou

Shakes & Cakes på Århusgade 4 på Østerbro bliver det nye mekka for hygge og brun mad. Det lille hyggelige lokale lige ved Østerbrogade er blevet omdannet til en Olsen Banden-hule for viderekommende. Egon, Benny og Kjeld pryder nærmest hver en kvadratmeter, fra lamper til toiletter.

»Jamen, det er bare ligeså dansk som Arne Jacobsen og Fritz Hansen, men mere hyggeligt, og jeg savnede sgu noget god gammeldags hygge. Noget med noget sjæl,« fortæller Kevin Christensen, som ejer det lille brune palads.

Se også billederne: Kom indenfor på Shakes & Cakes

Kevin var engang en rigtig gadedreng. Alt for mange forkerte valg gav ham alt for mange problemer. Stadigvæk med guldtænder, tatoveringer helt fra top til tå og muligvis et orange Adidas veloursæt, men han har fået livet på ret køl igen.

Og han har spist ude de seneste 7-8 år, fordi: »...jeg var for doven til selv at lave mad derhjemme bare til mig selv. Så jeg tænkte, det ville være lettere at åbne et sted - istedet for jeg altid sad på andre grillbarer rundt omkring.«

Se også: Københavnsk burger kåret som en af verdens 27 bedste

Menukortet er skarpt og overskueligt - og meget kontrastfyldt.

Her er nemlig både flæskestegssandwich og bøfsandwich (40 kr. for lille, 60 kr. for stor) til at drukne maven i, men samtidig serverer Kevin også chiagrød og raw-kager. Kevin styrketræner nemlig og ved godt, at man ikke kan spise brun mad hver dag, hvis man ikke vil have dunk på maven.

»Så jeg spiser selv kun bøfsandwich om søndagen hernede, der får den også fuld skrald. Alle andre dage spiser jeg sundt, og så er der lidt at vælge imellem for mine gæster - både de sunde og dem, der er lidt mere ligeglade.«

Shakes & Cakes på Århusgade 4 på Østerbro bliver det nye mekka for hygge og brun mad. Det lille hyggelige lokale lige ved Østerbrogade er blevet omdannet til en Olsen Banden-hule for viderekommende. Egon, Benny og Kjeld pryder nærmest hver en kvadratmeter, fra lamper til toiletter.På menuen er der bl.a. flæskestegssandwich (den største på 6 kg) og bøfsandwich.Læs mere om stedet her. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

 

Maden er lidt af et samlesæt, da der ikke er tilladelse til at have køkken i lokalerne. Så flæskestegen laver hans genbo, restauranten No. 1., bagværk laver Bager Bosse oppe på hjørnet og sådan er det hele vejen rundt.

Generelt er det i dén grad lykkedes Cakes & Shakes at blive lokalt, jovialt og stamsted på næsten ingen tid. Da AOK kigger forbi til en tirsdagsfrokost, er der en lind strøm af venner, gæster og besøgende, der lige skal ind og sige hej eller fylde maven. Flere får specielle ordrer, som f.eks. at få skrabet alt fedt af flæskesværen.

»Sådan er det hernede, det er mit sted, så jeg bestemmer. Og jeg har bestemt, at kunderne får det som de vil. Det savnede jeg selv, da jeg spiste ude,« fortæller Kevin.

Se også: De fedeste restauranter der åbnede i København i 2016

Her er selvfølgelig også shakes - og alle er opkaldt i Olsen Banden-terminologi - og igen kan man gå den sunde vej, både med juicer og proteinshakes, eller helt i modsatte grøft.

En »Franz Jæger«-shake til 50 kr. har avocado, banan, spinat og mynte i sig, mens en »Kongen« har Daim, Oreo og blåbær. Eller »Planen« med skumfiduser, kaffe og iskugler.

Juicerne koster 40 kr. og hedder alle Egons bandeord gennem tiderne - blandt andet klamhuggeren, slapsvansen, skidesprælleren og hundehovedet.

Og så er der jo lige den helt store præmie herinde. En 6 kilos flæskestegssandwich med 13 skiver flæskesteg, 900 gram rødkål og et glas syltede agurker. Den skal bestilles dagen inden og koster 300 kr. men hvis du kan spise den op, giver Kevin den næste gratis, så du kan udfordre en ven.

Skiiidegodt Kevin.

Se billederne fra Shakes & Cakes her.

Hvad: Shakes & Cakes
Hvor: Århusgade 4, København Ø