Mikkeller, Michelin-kok og musikfestival går sammen om Københavns nye bar

HAVEN Bar i The Standard åbner fredag med 300 gratis øl og en tyvstart til den kommende musikfestival.

Foto: PR

Aaron Dessner, der er en af guitaristerne i det amerikanske band The National, har taget initiativ til en ny festival. Den åbner portene næste sommer for mellem 10.000 og 15.000 gæster på Refshaleøen i København.

Festivalen får navnet Haven, og at den bliver placeret i København er ikke tilfældigt. Aaron Dessner er nemlig dansk gift.

Læs også: The National-guitarist lancerer musikfestival i København

Hvis nu man lurer på, om den nye musikfestivals er skåret efter ens eget hoved, hvorfor så ikke tage en lille smagsprøve?

Det kan man faktisk fra fredag d. 17. marts kl. 17 - hvor der er 300 gratis øl til de hurtige.

Det er de smukke gamle lokaler i den klassiske færge- og vandflysterminal på Havnegade 44, der er blevet bygget helt om efter den indiske restaurant Verandah lukkede sidste år.

Læs også: En af Københavns bedste indiske restauranter lukker

Hvad kan man så herinde - på HAVEN Bar - som bliver navnet?

»Hele ambitionen med festivalen er at udfordre de traditionelle rammer for, hvordan forskellige kunstarter og discipliner kan mødes, og hvordan man kan skabe rum – fysiske såvel som metaforiske. Derfor åbner vi en 'opvarmningsbar', hvor man som gæst kan få et lille kig ind i det univers, vi kommer til at opbygge ude på Refshaleøen til august,« fortæller Sigurd Hartkorn Plaetner, Talsmand for HAVEN.

Det univers omfatter mad fra Studio Michelin-kokken Torsten Vildgaard, som har sat den kulinariske holdopstilling og skabt det ud fra, hvad han »selv ville foretrække at spise, hvis han skulle ind og have en øl med et par venner efter arbejde«.

Haven Bar byder blandt andet på dybstegte kartoffelbrød med røget laks, steam buns med krydrede oksekæber, kyllingelever-mousse anrettet med sprødstegt kyllingeskind på grillet brød med syltede grønne jordbær, og stout-is.

Marts: Her er 10 nye restauranter du skal kende

Mikkeller står for øllet

Og når nu vi alligevel er ved øl, så er det et punkt Mikkeller står for og i vanlig eksperimenterende stil vil der være sjove og velsmagende ting på de ti ølhaner samt et flaskekort med mere end 120 forskellige øl fra hele verden for dem, der vil udfordres endnu mere. Derudover vil man kunne drikke Claus Meyers ciderprodukter og vin fra Lilleø herinde.

Frem til selve festivalen vil Aaron Dessner sørge for at søsætte musikalske smagsprøver - altså mindre koncerter fra de kunstnere, der skal optræde på selve festivalen senere på året. Ligesom der bliver plads til mere spontane events, der bliver meldt ud samme dag på HAVENS facebook.

På åbningsdagen giver Aaron Dessner en solokoncert, ligesom danske LISS giver et dj-sæt, før festen lukker ved midnat.

HAVEN Bar holder åbent alle dage 07.30 til 00:00 – køkkenet dog kun tirsdag til lørdag 18:00 til 22:30

Hvad: HAVEN Bar
Hvor: Havnegade 44, Kbh K
Hvornår: Åbner fredag d. 17. marts kl. 17
Hvor meget: 300 gratis øl og koncert