Michelin-restaurant får ny køkkenchef - siger farvel til tv-kok

Der er udskiftning på topposten hos en af byens mest kendte restauranter.

Foto: PR

Efter ni år hos Michelin-restauranten Kokkeriet stopper køkkenchef David Johansen d. 1. april - og nej, det er ikke en tyvstart på aprilsnar.

Ejer af restauranten Sammy Shafi forklarer, at der er en helt konkret grund til udskiftningen:

»Vi har stået ved hinandens side i ni stærke år, mens vi har arbejdet hårdt for at realisere vores fælles drøm om at være blandt de bedste indenfor vores felt. Vores største drøm var dog at modtage Michelin-stjerne nummer to. David og jeg havde givet os selv et ekstra år for at se, om vi kunne realisere denne drøm sammen. Vi havde aftalt, at hvis det ikke kunne lade sig gøre, ville vi gå hver til sit – stadig som de bedste venner. Vi har alle været meget heldige og taknemmelige for at have haft fornøjelsen af Davids ekstreme talent så længe, som vi har«.

David Johansen har tidligere været dommer i programmet 'Masterchef', og været deltager i TV2 programmet 'Madklubben', og nu får han så også sit store ønske opfyldt - at kunne tilbringe mere tid med hans familie.

De lange arbejdstider, der er normen hos gourmetrestauranter, er ikke altid et perfekt match, hvis man også gerne vil se sine kære derhjemme - så David Johansen er blevet tilbudt et job, hvor arbejdstiderne passer meget bedre med familieliv.

Læs også: Nyt biks i Indre By er kombineret kaffe-, kage-, cocktail- og ølbar

David Johansen starter i en ny stilling som leder af gastronomisk udvikling i Løgismose Group, har Kokkeriet hevet Morten Krogholm op fra egne rækker og udnævnt ham som køkkenchef.

Han har tidligere været souschef på netop Kokkeriet siden februar 2016, og får altså nu overrakt tøjlerne til gourmetrestauranten i Kronprinsessegade.

Læs også: Højtflyvende top-restaurant lukker

»Morten og David har arbejdet side om side gennem det sidste år, og har sammen udviklet vores nye retter. Vi glæder ubeskriveligt til nu at have Morten som førstestyrmand i køkkenet på en ny, spændende rejse mod ukendte destinationer, hvor han får friere hænder til at udvikle sit eget, moderne take på dansk gastronomi,« slutter Sammy Shafi.