Michelin 2011: Orangeriet i Kongens Have har fået Michelin-pris

Kun godt et år gammel kan Orangeriet nu sætte Michelins Bib Gourmand-mærke på døren, som er en udmærkelse for god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Se priserne her.

Jasper Kure på Orangeriet efter han netop har fået at vide, at hans restaurant i Kongens Have har fået en Michelins god-til-prisen-udmærkelse, som hedder Bib Gourmand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At flaget onsdag 17. marts var hejst hos Restaurant Orangeriet i Kongens Have skyldtes ikke, at restauranten, som kun er godt et år gammel, samme morgen fik at vide, at den var med i den nye michelin-guide under kategorien god-til-prisen, som hedder Bib Gourmand. På Orangeriet er prisen for to stykker smørrebrød omtrent den samme, som man giver for en burger lavet på en cafe af en studerende med tømmermænd. Tre retter om aftenen koster 345 kroner.

Se hele listen over danske Bib Gourmand-restauranter i Michelins 2011-guide

Det var en besindig Jasper Kure, AOK talte med lige inden frokost-travlheden satte ind.
”Vi har fået et glas champagne, og lidt stående morgenmad,” fortalte køkkenchef og medejer Jasper Kure, som før han fik sin egen restaurant har været konkurrencekok og arbejdet på gourmetrestauranten Prémisse.

Troede ikke det gik så stærkt
”Jeg vidste godt, at vi ville komme med i guiden (der også nævner restauranter, der ikke får stjerner eller Bib Gourmand, red.), men jeg havde ikke overvejet, at vi allerede det første år kunne få en Bib Gourmand. Jeg havde troet, at der skulle gå lidt længere tid, men vi er da rigtig glade for den,” siger Jasper Kure, der i marts 2010 sammen med sin kone Marie åbnede frokost- og aften-restauranten Orangeriet, hvor Rasmus Kofoed og Søren Ledet engang startede Geranium, der nu ligger i Parken.

”Vi har en del gæster i dag, både til frokost og i aften. Det hjælper, når solen skinner,” sagde Jasper Kure, der selv holdt fri onsdag aften, hvor han havde en fodboldaftale med en ven og skulle spise sammen med sin kone og sin svigermor, der havde fødselsdag.