Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
At flaget onsdag 17. marts var hejst hos Restaurant Orangeriet i Kongens Have skyldtes ikke, at restauranten, som kun er godt et år gammel, samme morgen fik at vide, at den var med i den nye michelin-guide under kategorien god-til-prisen, som hedder Bib Gourmand. På Orangeriet er prisen for to stykker smørrebrød omtrent den samme, som man giver for en burger lavet på en cafe af en studerende med tømmermænd. Tre retter om aftenen koster 345 kroner.
Se hele listen over danske Bib Gourmand-restauranter i Michelins 2011-guide
Det var en besindig Jasper Kure, AOK talte med lige inden frokost-travlheden satte ind.
”Vi har fået et glas champagne, og lidt stående morgenmad,” fortalte køkkenchef og medejer Jasper Kure, som før han fik sin egen restaurant har været konkurrencekok og arbejdet på gourmetrestauranten Prémisse.
Troede ikke det gik så stærkt
”Jeg vidste godt, at vi ville komme med i guiden (der også nævner restauranter, der ikke får stjerner eller Bib Gourmand, red.), men jeg havde ikke overvejet, at vi allerede det første år kunne få en Bib Gourmand. Jeg havde troet, at der skulle gå lidt længere tid, men vi er da rigtig glade for den,” siger Jasper Kure, der i marts 2010 sammen med sin kone Marie åbnede frokost- og aften-restauranten Orangeriet, hvor Rasmus Kofoed og Søren Ledet engang startede Geranium, der nu ligger i Parken.
”Vi har en del gæster i dag, både til frokost og i aften. Det hjælper, når solen skinner,” sagde Jasper Kure, der selv holdt fri onsdag aften, hvor han havde en fodboldaftale med en ven og skulle spise sammen med sin kone og sin svigermor, der havde fødselsdag.
- Se Berlingskes anmeldelse af Orangeriet fra 2010
- Se hele listen over danske Bib Gourmand-restauranter i Michelins 2011-guide