Michelin 2010: Fiskebaren blev overrasket

Kødbyen har fået sin første Michelin-udmærkelse i form af den mere folkelige Bib Gourmand. Det var en noget overrasket restauratør, som AOK fik i røret.

Kødbyens Fiskebar anno 2009 Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager, Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Nej, er det rigtig?"

Anders Selmer, som sammen med Bagge Ahlgren-Ussing åbnede Fiskebaren i Kødbyen i sommer, spørger vantro, da AOK klokken 9.14 ringer og fortæller, at Fiskebaren har fået Michelinguidens pris for god mad til prisen, som hedder en Bib Gourmand.

"Er det virkelig rigtigt? Er det lige blevet offentliggjort?"

Læs mere:Den var god nok. Ud over de seks restauranter, som også sidste år blev belønnet med en  Bib-Gourmand, var Fiskebaren i år kommet med i det gode, mere folkelige michelin-selskab.

"Hvor er det fantastisk! Jeg vidste, at vi havde haft besøg, og jeg har også sendt nogle papirer ind, men jeg havde slet ikke regnet med noget", fortæller Anders Selmer, som er hjemme hos sig selv, da AOK fanger ham på mobiltelefonen.

"Jeg vil skynde mig at komme ned på restauranten. Men først skal jeg lige ringe til min partner - og til min kone", siger Anders Selmer.

"Hvad jeg skal drikke i aften? Det må noget blive et glas Talant (champagne, red.) fra upodede stokke", slutter Anders Selmer af, og forsikrer, at han pt ikke har planer om at åbne flere restauranter. Du kan læse mere om Anders Selmers visioner for Fiskebaren i artiklen fra april 2009.

Læs mere michelin
Se, hvordan stjernerne faldt i 2010
Søren Franks kommentar til årets stjerner


Michelin for folket: Bib Gourmand

Michelin har også en mere finanskrisevenlig kategori, der hedder Bib Gourmand, som er en udmærkelse, guiden giver gode restauranter med mere overkommelige priser. København har i 2010-udgaven af guiden syv restauranter, der er kan bryste sig med en Bib Gourmand. Listen ser således ud:

Læs mere: