Madklubben åbner arabisk restaurant i Indre By

Den københavnske restaurantgigant er klar med en kærlighedserklæring til et verdenskøkken.

Foto: PR

Ligesom resten af verden virker det som om, at restaurantgiganten Madklubben med Anders Aagaard i spidsen slet ikke har kunnet vente med at lægge 2016 bag sig og tage hul på 2017. Nyhederne om store restaurantåbninger er væltet frem siden lige før jul: Først med annonceringen af Madklubben Nørrebro, samt flytning af italieneren Gran Torino og asiatiske Hanzō og dernæst med nyheden om en kommende café på Værnedamsvej skabt i samarbejde med TV-kokken Thomas Herman.

Læs også: Madklubben og tv-kok åbner café på Værnedamsvej

Kærlighedserklæring til et verdenskøkken

På AOK fik vi i årets første dage nys om endnu et projekt under opsejling fra Aagaard og Co., og nu har vi fået rygterne bekræftet:

»Ja, det er korrekt, at vi går og arbejder på endnu en restaurant, som skal åbne i Indre By til foråret,« lyder svaret, da AOK fanger PR- og pressechef for Madklubben, Kaspar Mørk Arianto, på telefonen. Han uddyber:

»Den skal være en hyldest til det mauriske køkken. Nogle ville måske kalde det for et berberkøkken eller et arabisk køkken, men vi vil gerne brede os ud og lave vores helt egen kærlighedserklæring til den gastronomiske tråd, der løber lige fra Syrien, op langs Middelhavet til Sydspanien og videre ned i det nordlige Afrika i Marokko.«

Læs også:  Madklubben holder flyttedag: Lukker ned og åbner ny stor restaurant

Bazaar skal have små retter til små priser

Navnet på den kommende restaurant bliver Bazaar, og stedet får 150 siddepladser omkring et åbent køkken og en cocktailbar på et endnu ukendt sted i Indre København. Den præcise placering vil Madklubben endnu ikke ud med. Menukortet skal tegnes af et væld af små retter proppet med smag, grillmærker og krydderier:

»Tænk cremet baba ganoush, farvestrålende salater, flammegrillet kød, friske krydderurter, masser af forskellige dyppelser, stjerneanis, spidskommen, chili, tørrede frugter og mynte,« siger Kaspar Mørk Arianto og fortæller desuden følgende om konceptet:

»Det er et verdenskøkken, som også repræsenterer en ekstremt social måde at spise på. Så det bliver ikke en restaurant med et klassisk 3-retters menukoncept. Her kan man smage på mange små retter og dele med de andre om bordet i stedet for kun at bestille enkelte store anretninger til sig selv. Men selv om retterne bliver mange, skal priserne stadig være sympatiske. Det er jo Madklubben!«

Hvad: Restaurant Bazaar
Hvor: Indre By på en endnu ukendt adresse
Hvornår: Planlagt åbning i foråret 2017