Madanmeldelse: La La La

La La La. Ærkefransk spisested i hyggelige omgivelser på Christianshavn - navnet er inspireret af de tre store enkeltmarksvine i Rhone - La Mouline, La Turque og la Landonne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Prins Henrik tager imod i indgangen iført stramtsiddende søofficersuniform (det er et ældre billede). Personligt har jeg altid haft et blødt punkt for manden, der udfordrer vor fod­slæbende nations angst for at stikke ud og som en ægte bon vivant elsker god kunst, mad og vin. Jeg tror, Prinsen ville føle sig svært hjemme i restaurant La La Las hyggeligt indrettede lokale i christianshavnske Strandgade, hvor de dyrker den ærkefranske stil med tjenere i stribet trøje, vine fra Rhône og snegle, tatar, foie gras, braiseret lammeskank samt farseret vagtel på menukortet.

En lyonnaisisk blåbærpølse skærper appetiten, mens vi plukker fra a la carte-kortet (trods det fristende tilbud om en treretters dagens menu til 295 kr.). Snart hygger vi os med seks herlige østers fra familien Roumegous, der nu på sjette generation dyrker de kødfulde små skaldyr med den herlige smag af frisk Atlanterhav. I selskab med en flaske hvid Bourgogne fra producenten Demessey, der i Santenay har parceller på 1. cru-marken Passetemps. Prisen var høj (750 kr.), men vinen havde alder (’01) og fremstod smukt velafbalanceret, men stadig kød- og fedmefuld. Glimrende også til vore snacks – vi delte samtlige La La Las fire snacks: røget andebryst med revet ost, ristet kyllingeskind med ventreche-mayo, friteret smelt med aïoli og endelig panerede croquetter med fyld af de riskornsagtige risoni-pasta og smeltet mont d’or-ost, serveret med karljohanremoulade.

Især and og croquetter struttede af velsmag og umami, mens kyllingeskind med mayo på pebertørrede ventrechesvinebryst blev for salt, og de små friterede smeltfisk tabte en del ved at blive serveret afkølede. Små justeringsproblemer, som de gode råvarer og intentioner sagtens kan overskygge, men de fortsatte i vores forretter. Fløden i min medspisers jomfruhummerbisque med sauterede rosenkålblade og purløg overskyggede skaldyrsmagen og burde have været reduceret og retten serveret varmere. Varme var til gengæld mine hjemløse burgundiske snegle (uden hus), men det var bl.a., fordi de blev forsøgt flamberet i pernod ved bordet. Desværre uden at ilden tog rigtig fat, og det gjorde de gratinerede snegle, der i forvejen var iklædt urtesmør, til en meget fed spise.

Opkaldt efter vin

Vinkortet er helt overvejende bestykket med vine fra Rhône – ja, La La La har ligefrem fået sit navn efter producenten Guigals tre berømte enkeltmarksvine fra det nordlige Rhônes Côte-Rôtie: La Mouline, La Turque og La Landonne. Ifølge medspiseren er La Mouline ’98 den bedste vin, han nogensinde har smagt, og selv om den fås til »blot« 5.000 kr. på La La La (faktisk kun tusind kroner over butiksprisen), holdt vi os i skindet og fik i stedet hver vor glas af Guigals blanding af druerne fra Brune & Blonde, de to markante skråninger i Côte-Rôtie, der lægger jord til La La La-markerne. Årgang 09 var elegant og rank med peber og trøffel i næsen. Perfekt til medspiserens langtidsbraiserede og møre lammeskank med masser af smag, serveret med bagte rødbeder og god hjemmelavet choucroute, hvis syrlige smag blandet op med sennep var perfekt modspil til ikke mindst saucen på lammefond. Jeg fik svampefarseret vagtel, dejlig saftig i kødet, serveret i en sauce på hønsefond med comtégratineret blomkål med ventreche på siden. Herligt! Men desværre også med sauteret spinat, der var oversaltet. Ærgerligt – men igen en justeringsfejl.

Vi sluttede af med en udmærket creme brûleé samt en vanilleisledsaget tarte tatin helt efter min smag; store grove æblestykker med bid og smag i en dej, der var sprød i kanten og luftigt blød indeni. En god slutning på et desværre lidt ujævnt måltid: Kærligheden til den franske gastronomi er tydelig, råvarer og den vinvidende betjening i orden og prisen på især dagens menu meget fornuftig, men der skal altså mere styr på detaljerne og finishen, hvis La La La vil løfte sig fra det solide bondekøkken til en ganefrydende oh la-la-la-oplevelse a la française.

Hvad: La La La,
Hvor: Strandgade 98, 1401 København K, tlf. 25 97 46 02
Hvor meget: Billigste vin 275 kr. hovedretter fra 195 kr., treretters menu 295 kr.