Legendarisk café lukker og bliver til ambitiøs ølbar

Så er der snart sidste omgang, hvis man vil opleve en af Københavns helt gamle klassikere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»3, 2, 1, aaaaand action!« Klap!

Vi kender alle sammen klaptræet - den sort/hvide træting, som filmassistenten klapper sammen, når en filmoptagelse går i gang for at synkronisere billed- og lydsporet.

Umiddelbart giver det ikke så meget mening, at Kultorvets måske mest kendte café er opkaldt efter sådan en filmrekvisit - lige indtil man finder ud af, at cafeen tidligere husede en biograf med fokus på kultfilm som f.eks. »Rocky Horror Picture Show«, der var på programmet hver fredag midnat.

Læs også: Coffee Collective åbner i historisk bar og sætter kaffeøl på menuen

Siden blev Kultorvets kendte café et populært tilholdssted for især studerende med hang til cafémad og uhøjtidelig feststemning.

Men snart er det slut.

De ikoniske lokaler serverer sidste omgang 2. september inden en stor ombygning går i gang for Klaptræet, der dermed lægger sig lige i hælene af en anden stor lukning.

For to uger siden mistede København nemlig byens ældste café - Café Sommersko, som kunstneren Kenn André Stilling åbnede i 1976. Klaptræet åbnede året efter - i 1977.

Læs også: Legendarisk københavner-café lukker

Men selvom Klaptræet nu går i graven, så er der også en happy ending på denne her historie.

Det fortæller ejerne REKOM Group i en pressemeddelelse:

»Det er med stor fornøjelse, at vi har indgået et samarbejde med Jens Ungstrup om at åbne det, der bliver en af Danmarks allerstørste specialølbarer«, siger Jim Jørgensen, distriktschef i København.

Navnet bliver SKAAL, og de vil lokke Kultorvets besøgende indenfor med et konstant skiftende udvalg af mere end 100 forskellige specialøl.

»Kvalitet er nøgleordet i det nye koncept, og vores kommende gæster vil se det afspejlet i både ølsortiment, menukort, indretning og service,« forklarer Jim Jørgensen.

Og det er så her Jens Ungstrup kommer ind i billedet.

Han er nemlig øl-kender med det helt store Ø. Han har - indtil videre - anmeldt 37.984 øl, hvilket bringer ham i top 3 som anmelder - på verdens største anmeldelsesside for øl ratebeer.com.

Læs også: Nørrebro-burgerbar bliver til vegetarisk bistro

Planen er at åbne SKAAL i midten af september, og her vil man også sætte både café-mad og smørrebrød på kortet. Der er plads til 300 gæster hos SKAAL.

Men hovedpersonen er stadigvæk øllet, og SKAAL vil have et øludvalg fra 48 fadølshaner og mere end 60 forskellige flaskeøl - fra hele kloden - og som skifter hele tiden. Der vil også være rig mulighed for Tap Take Overs, hvor forskellige bryggerier overtager en del af hanerne med de bedste øl fra netop deres sortiment.

Hvad: SKAAL
Hvor: Kultorvet 11, Indre By
Hvornår: Planlagt åbning medio september