Københavnerne spiser sushi dobbelt så tit som jyderne

Københavnerne spiser dobbelt så meget sushi som jyderne. Det viser en undersøgelse, som udbringsnings-firmaet Just-Eat har lavet.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pizza er favoritten
Mad-udbringningsfirmaet Just-Eat har spurgt 2000 danske, som spiser take away, hvilken slags hurtigmad, de oftest vælger. Selvom pizzaen stadig er den fastfood, der oftest havner i maven, når det skal være nemt og hurtigt, haler sushien ind på den mere kalorieholdige pizza.

Voldsom stigning i sushI
”Når vi kigger på mængden af menuer med sushi, bestilt via Just-Eat, ser vi en eksplosiv stigning, siger Morten Larsen, direktør i Just-Eat i en pressemeddelelse.

Pølsevognen er bagud
Faktisk har den japansk-inspirerede sushi med ris, tang og rå fisk nu overhalet den danske pølsevogn. Hvor 14 procent af de 2000 helst vil spise en ristet med brød eller en hotter med det hele fra Café Fodkold, foretrækker 16 procent at dyppe rå fisk og ruller i soya og wasabi, som ikke bliver kold, hvis den skal transporteres eller kommer til at stå et kvarter i entreen, fordi man liiige skulle kysse kæresten inden aftensmaden.

Det billede genkender det københavnske udbringningsfirmat Room Service. Selvom kun tre ud af firmaets nu 36 tilknyttede restauranter er sushibarer, er hele 20 procent af bestillingerne via Roomservice.dk sushi.

"Det er en klar tendens. Sådan har det været helt fra starten. Og Sticks'n'Sushi, står for langt den største del, af den sushi, folk bestiller hos os, siger Nick Rasmussen, som er direktør for Room Service, der er ejet af restaurantgruppen Cofoco.

Jyder spiser mindre sushi
Ikke overraskende er det københavnerne, der er mest vilde med sushi som take away. Hver fjerde københavner i undersøgelsen angiver den japanske fast food som favorit, når det skal være nemt og hurtigt. På landsplan er det kun lidt hver sjette, der vælger sushi.


Det overrasker ikke Just-Eats direktør, selvom han selv er jyde:
"Det er selvfølgelig et meget generelt billede, men mon ikke de traditionelle vaner altid har taget lidt længere tid at ændre i Jylland end i København? spørger Morten Larsen fra Just-Eat.

I den sammenhæng er det værd at huske, at den første sushirestaurant åbnede i København, og udvalget af frisk sushi stadig er størst i hovedstadsområdet.

Her kan du bestille sushi og mad leveret til døren:
Room Service
Just-Eat

De 5 gode sushisteder
De 5 gode pizzaer
De 5 gode burgere