København har fået en suppebar der serverer caribisk sommer

Hvis man ikke orker mere kulde og regn, så er det Skydebanegade, man skal sigte efter. Her ligger suppebaren The Caribbean Housewife nemlig.

dfddfs
Foto: PR

Jamain Brigitha har hollandsk-caribiske rødder og blev født på Curaçao. Hun boede på Sint Maarten, til hun var 7 år, hvorefter hun flyttede til Holland. Men det betød også et flyt fra sol og sommer til noget helt andet.

Læs også: Overblik: Her er Københavns største restaurantåbninger i 2017

»Både Holland og Danmark har brutale og deprimerende vintre. I Amsterdam vrimler det med suppesteder, som har masser af succes, men jeg har lagt mærke til, at i København er der næsten ingen. Der er næsten heller ingen, der serverer caribisk-inspireret mad. Det har længe været min drøm at starte en suppebar. Gennem samarbejdet med Siciliansk Is (hvor The Caribbean Housewife holder til i de kolde måneder, red.), kan drømmen nu blive til virkelighed. Med The Caribbean Housewife håber jeg, at jeg kan bringe lys og glæde i den grå danske vinter.«

Madlavning har altid stået højt på Jamains elske-liste, og hun har praktiseret i køkkenet, siden hun var helt ung.

»For mig er den moderne husmor en kunstform. Det er en, som tager sig af sin familie, venner og omgivelser gennem sund mad og kærlig omsorg. Husmødre (og husfædre for den sags skyld) er en mangelvare i dagens samfund, hvor folk altid har travlt. Man kommer let til at spise usundt, fordi udvalget ofte er begrænset, når man ikke har tid nok. The Caribbean Housewife bliver et sted, hvor du kan geare ned og få ærlig, sund og lækker mad, lytte til dejlig musik og få en sludder. Jeg ønsker, at du går herfra med et smil på læben.«

Læs også: Top 10: Derfor blev København endnu federe i 2017

The Caribbean Housewife er inspireret af traditionelle opskrifter fra tropiske steder i de sydamerikanske og vestindiske regioner, som Cuba, De Hollandske Antiller, Jamaica, Surinam, Trinidad og Tobago.The Caribbean Housewifes Hot Soul Soup-menu skifter ugentligt, og der tilbydes tre nye supper hver uge. Alle supper er vegetariske eller veganske og så vidt muligt lavet med økologiske eller biodynamiske produkter.

Ved siden af den opløftende mad og drikkevarerne er der musik i højtalerne, for eksempel afro-beat, calypso, salsa, dancehall og reggae. Der er også udstillinger af kvindelige kunstnere.

Hvad: The Caribbean Housewife
Hvor: Skydebanegade 3, Vesterbro