Kendt bagerkæde i nedtur: Taber tocifret millionbeløb

Foto: PR-foto

Bagerkæden Emmerys tabte hele 10 millioner kroner i regnskabsåret 2016/17. Omsætningen dykkede også. Direktionen betegner underskuddet som 'utilfredsstillende'.

En del af forklaringen på det dårlige resultat skal ifølge Emmerys selv findes i ekstraordinære omkostninger til nye medarbejdere, vedligeholdelse og lukninger af flere butikker.

Læs også: Vinkonge åbner bageri på Frederiksberg

»Dette (engangsomkostninger for tre millioner kroner, red.) kan blandt andet henføres til omkostninger ved udskiftning af ledende medarbejdere, ekstraordinære omkostninger til vedligeholdelse af butikker, og ekstraordinære afskrivninger i forbindelse med lukningen af bageriet i City Vest samt butikkerne i City Vest og Magasin,« skriver firmaet i årsregnskabet for Emmerys APS.

»Med henblik på at øge antallet af gæster i kædens butikker, har der i perioder kørt kampagner. Kampagnerne anslås på kort sigt at have reduceret omsætningen med DKK 2,1 mio. kr., men kæden har i samme periode haft en væsentlig stigning i antallet af kunder og transaktioner. Det er ledelsen vurdering, at tilgangen af nye kunder fremadrettet vil bidrage med mere end den reducerede omsætning,« lyder det blandt andet i årsregnskabet.

Underskuddet på 10 millioner kroner er et kraftigt fald fra regnskabsåret 2015/2016, hvor Emmerys leverede et underskud på 1,9 millioner kroner.

Læs også: Indre By har fået ny pasta-pusher

Emmerys er ejet af bestyrelsesformand og storaktionær Hans Henrik Preisler, mens millionæren baron Johan Wedell-Wedellsborg i april købte sig ind i kæden, der driver 30 butikker i København og Aarhus.

Emmerys direktør Kim Trier Meyer kom til Emmerys i begyndelsen af 2017 fra McDonald's og afløste Christian Wounlund.

Direktionen ønsker ikke at kommentere årsregnskabet, oplyser de til BT.

Opdateres...