Kaffedysten: AOK anmelder Riccos

Hyggen er i top og kaffen af en kvalitet, der nok skal kunne tilfredsstille de fleste.

Foto: Kaspar Mørk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Riccos er klart den største af de tre kaffeglade hotspots, og har i løbet af de seneste år bredt sig til stort set alle hjørner af byen. I Frederiksborggade - et stenkast fra Dronning Louises Beo i ejendomsmæglersprog - ligger en af de kaffebarer, som de oprindelige ejere stadig driver selv.

Og her er hyggeligt. Føj, hvor er her hyggeligt. Vinylpladen skratter med Ella Fitzgerald på anlægget, gamle retrosofaer indbyder til et hvil, og der er en generel hipsterlækker vibe over det lille, todelte lokale med 60'er-lamper, træborde og en lille kaffebrygningsdisk i midten. Kaffen på Riccos er meget lige til.

Her skal du ikke vælge mellem bønnesorter eller høre på historier om kaffens oprindelse. Ja faktisk er det ikke engang muligt at se på espressoblandingen, hvor den kommer fra. Vi bestiller hos en lidt stille og næsten hviskende ekspedient, og snart efter står der tre flotte kopper kaffe på bordet.

Det er ikke muligt at få filterkaffe hos Riccos, og den erstattes derfor af en americano ( espresso fortyndet med kogende vand). Både den klassiske espresso og americanoen smager behageligt med en rund krop og næsten sødlig eftersmag. Ikke noget at komme efter der. I café latten er det til gengæld svært at spore en egentlig smag af kaffe, og munden fyldes i stedet af en cremet og næsten fad smag af steamet mælk.

Summa summarum er det tydeligt, at Riccos er et sted, der indbyder til et stemningsfuldt pitstop med vennerne, og hvor hyggefaktoren er vigtigere end kaffenørderiet. Det er der ikke i sig selv noget galt med, og kaffen smager da også dejligt uden hverken at imponere eller fortælle en historie. Det gør, at vi lander på fire stjerner.

Hvor meget: Americano 25 kr., stor café latte 32 kr. og dobbelt espresso 22 kr.

Læs mere om Riccos på AOK her.

Denne anmeldelse er en ud af tre, som alle er en del af Kaffedysten.