Kæmpe restaurantsatsning fra Claus Meyer

Claus Meyer åbner tre restauranter og jazzklub med Niels Lan Doky i det gamle Custom House.

Foto: Isak Hoffmeyer
Man skal løbe stærkt, hvis man vil følge med Claus Meyer. Et kæmpe mad-imperium bærer hans navn, når han ikke er på tv, åbner han nye restauranter - seneste i Bolivia af alle steder. Og nå ja, så er han medejer af Noma.

Og nu bliver han så at sige sin egen genbo.

Han har nemlig overtaget bygningerne lige overfor, som tidligere husede Custom House. I februar 2013 kom det frem, at Custom House skyldte 8 millioner kroner væk, og kort tid efter gik de konkurs. Og der skulle altså ikke gå længe, før den smukke bygning som også bliver kaldt Penalhuset, fik nye ejere.

Læs også: Custom House nær konkurs

Som i resten af sin karriere har Claus Meyer omgivet sig med dygtige mennesker, og denne gang har han slået sig sammen med Niels Lan Doky. Huset kommer til at hedde The Standard og kommer til at bestå af to barer og tre restauranter. Den ene restaurant bliver ledet af tidligere Noma-souschef Torsten Vildgaard, som dermed får sin første restauarnt.

Læs også: Torsten Vildgaard åbner egen restaurant

Den anden restaurant bliver en indisk gourmet restaurant drevet af Karam Sethi som i forvejen ejer en indisk et-stjernet Michelin-restaurant i London.

Læs også: Indisk Michelin-restaurant åbner i København

Og den tredje restaurant er stadigvæk på tegnebrættet. Den bliver dog udviklet af Torsten Vildgaards firmapartner Søren Westh, og konceptet bliver moderne old-school.

Læs også: Ny restaurant pepper mormor op

Til at svæve over vandene har The Standard ansat Jacob Kocemba som General Manager. Han har tidligere vundet både VM for tjenere og NM for sommelierer, og var senest ansat som restaurantchef på Nimb Hermann. Niels Lan Doky har længe været en af ikke bare Danmarks, men en af verdens bedste jazzmusikere og han er nu efter mange år i udlandet klar til at slå sig ned i Danmark igen.

Og planen er så sammen med Claus Meyer at undersøge, hvad der sker, når man placerer fede jazzmusikere og fremragende kokke under samme tag, men adskilt fra hinanden.

”Musikbranchen har i for mange år handlet for meget om indpakning og for lidt om indhold, sådan bliver det ikke her. På The Standard er det ambitionen at præsentere projekter og programpunkter, som er skabt til stedet og derfor ikke kan opleves nogen andre steder i verden. Som musikchef og producer kommer jeg til at udfordre kunstnerne og hjælpe dem med at bryde deres egne grænser – med respekt – selvfølgelig for de tidløse værdier, der gør jazz til jazz. Vi håber med The Standard at rekruttere nye fans til både jazzen og til maden. Men Claus og jeg er særligt spændte på, om vi kan skabe en større oplevelse for dem, der vælger både at spise og høre musik, fordi vi gør det sammen under samme tag,” skriver han i en pressemedelelse og fortsætter:

”Engang gik København under betegnelsen jazz center of Europe. Tager man Copenhagen Jazz Festival er den nu – målt i omfang – verdens største med over 1.000 koncerter på 10 dage hver sommer. København er de senere år kommet tættere og tættere på at genetablere sin historiske position som førende jazz-metropol, og med vores initiativ håber vi, at byen kommer endnu tættere på den position.”

The Standard er sat til at åbne omkring september 2013.