Isbar på Østerbro høstede seks stjerner i Berlingske – nu åbner den ved Søerne

Isoteket ved Bopa Plads udvider og har netop åbnet en ny isbar ved Søerne. Her er mulighed for at gå om bord i is med smage fra både frugt og krydderier. Der er desuden en softice på vej til sortimentet.

Isoteket på Randersgade har fået en søsterbar ved Søerne, hvor man blandt andet kan smage en citron/birkes-is. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Berlingskes anmelder Søren Jacobsen Damm var ikke i tvivl, da han sidste år besøgte Isoteket i forbindelse med årets store istest. Her gav han hele seks stjerner til baren, der ligger over for Bopa Plads på Østerbro.

»Måske landets bedste«, lød det fra vores anmelder, der blandt andet bemærkede, at »stedets veganske mangois havde den mest intense og rene mangosmag, jeg har smagt«.

Nu har Isoteket udvidet og åbnet endnu et sted, hvor københavnerne kan få kølet ganen med andet end en fadøl.

På hjørnet af Ravnsborg Tværgade og Sortedam Dossering er Isoteket netop rykket ind. Dens »søsterbar« i Randersgade fik sidste år hele seks stjerner af Berlingskes anmelder.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Isoteket.

Den nye isbar ligger på Sortedam Dossering med udsigt til Dronning Louises Bro, der – som bekendt – er blevet et populært sted at slå sig ned eller gå forbi, nu hvor fitnesscentret er skiftet ud med traveture.

»Det er dejligt at få et udstillingsvindue til hele København,« siger Jeppe Villadsen, indehaver af Isoteket, som åbnede allerede sidste weekend, hvor solen tiltrak mange forårsstemte københavnere.

»Vores sted ved Bopa Plads har jo lidt karakter af stambar. Det er i høj grad lokale, som kommer der. Indtil videre er det også især folk, der bor i kvarteret, som kommer ned og siger velkommen til. Og så går jeg ud fra, at de øvrige københavnere også dukker op hen ad vejen,« siger han.

Isoteket bruger både urter og krydderier i sine smage – her citron og birkes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

»Atypiske smage«

​Isene er blandt andet kendt for at anvende smage fra både frugter, urter, grøntsager og krydderier.

»Når man tilsætter birkesfrø til en sødmælksbaseret citronis, så sker der noget. Eller bergamottefrugt i en klassisk hasselnøddegelato. Kombinationen af indkogt rødbedesaft, lime og stjerneanis er ikke for alle, men intens og vildt inciterende,« siger Jeppe Villadsen.

»Eller man tilsætter frisk vanilje og en lille note stjerneanis til en rabarbersorbet, og så går det op i en højere enhed. Vi arbejder med smagssammensætninger, som ikke er helt weird, men som er lidt atypiske,« tilføjer Jeppe Villadsen om isen, der er økologisk og uden tilsætningsstoffer.

Jeppe Villadsen, indehaver af Isoteket

»Vi arbejder med smagssammensætninger, som ikke er helt weird, men som er lidt atypiske.«


Han fortæller desuden, at smagene kommer til at variere, fordi de produceres på dagen og løbende opdateres.

Jeppe Villadsen åbnede Isoteket på Randersgade i 2017 og har siden eksperimenteret med en lang række frugter og krydderier, som man nu også kan smage ved Søerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Foruden den klassiske gelato, der både fremstilles på sødmælk og i en vegansk udgave, kommer der i løbet af foråret også en softice på menukortet, ligesom der bliver introduceret en række nye smage, fortæller Jeppe Villadsen, som selv fremhæver isens bløde konsistens som noget af det, han har arbejdet indgående med.

»Det handler blandt andet om, at den bliver produceret i løbet af dagen, så den er ofte ikke mere end et par timer gammel. Det er ikke en isrevolution med flammer og røg, men med nogle originale smage og konsistenser, som jeg selv synes virker vanvittig godt,« siger han.