Hypet jetset-restaurant holdt kun 14 uger

I juni blev Casper Christensens "Congo" til "Kliché". Nu er spisestedet lukket til fordel for endnu et nyt koncept.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Malingen på Restaurant Kliché i Store Kongensgade nr. 34 har dårligt nået at tørre, før et nyt koncept står klar til at rykke ind. Det er ellers kun lidt over 3 måneder siden, det hypede spisested bød de første gæster velkommen. Nu er hjemmesiden lukket ned, og indehaver John Samuelsson bekræfter over for AOK, at Kliché er fortid. Restaurantens pressemedarbejder uddyber endda lukningen meget kort og kontant over telefonen: »Kliché var en Kliché«.

Læs også: AOKs madanmelder besøger Kliché

Et in-sted med gennemtræk

På adressen lå tidligere Casper Christensens in-spisested Congo, som han drev sammen med fest- og natklubdrengene Simon Frank og Simon Lennet. I slutningen af juni i år, og altså blot 17 måneder efter Congo selv slog dørene op, blev Congo så til Kliché. Selvom ændringerne i interiøret kun var minimale i forhold til Congo, fejlede ambitionerne ikke noget.

I pressemeddelelsen skrev folkene bag Kliché således:

»Den (menuen, red.) skal give følelsen af at svømme med fiskene i de norske fjorde, flyve med fuglene blandt vulkaner på Island, løbe på markerne i Sverige og Danmark og nyde den franske kærlighed til mad.«

Lukningen synes at være kommet mere eller mindre ud af det blå. For så sent som for 5 dage siden er der blevet postet nyheder på restaurantens Facebook-side, og også tidligere køkkenchef Christian Zwicky har lagt billeder op af sine nye kreationer på Facebook for halvanden uge siden.

Læs også: Casper Christensens spisested bliver til Kliché

Hvad så nu?

Nu gør et spritnyt koncept ved navn Pre Club Copenhagen klar til at rykke ind i lokalerne. Det er den samme indehaver som på Kliché, John Samuelsson, som står bag. Det lader til, at der er noget godt i vente, for han har nemlig allerede selv lavet en 5-stjernet brugeranmeldelse af Pre Club på Facebook i forgårs - altså fire dage forud for åbningen.

Der bliver hyret et helt nyt hold af kokke og tjenere til det nye kombinerede spise- og barkoncept, som vil gå i flæsket på byens høje priser og lave en gedigen "førfest" inden byturen med god mad og lækre drinks til små penge. I en pressemeddelelse skriver den nye manager Sean Alexander:

»Pre Club Copenhagen er med sin kombination af udsøgt lækker mad og uhørt billige bar, det perfekte sted til at starte din aften i København. Her finder du alt fra høje stilletter og hurtige clubbere til mørke hipstere, akompagnieret af toner fra hypede DJ’s og uanmeldte gæsteoptrædener, fra nogle af nutidens mest prominente hitmagere.«

Pre Club Copenhagen slår dørene op fredag d. 10. oktober, og byder på 3-retters menu til 150 kr., tre drinks for 100 kr. og 10 shots for 200 kr.