Hypen holder: Det hele spiller på Deco Bar

Palæ Bars cool lillebror, Deco, serverer velsmagende Chrysantemum-bomber og østers med tilbagelænet perfektion

På Deco serverer det knivskarpe og spændende cocktails uden for megen knævrende kontekst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

På trods af den mondæne beliggenhed har Palæ Bar altid været besøgt af et mangeartet udsnit af befolkningen. Alt lige fra ansigtstatoverede gangstere til ministre sidder gerne side om side med en muskelafslappende håndbajer, mens terningerne rasler eskapistisk mod raflebægerets kunstlæder.

Nu har de gode folk bag Palæ Bar valgt at åbne en cocktailbar, Bar Deco, i lokalerne ved siden af. Det er en opgave, de i høj grad er lykkedes med.

Vægkunsten på Deco bar gør det ikke nemmere at styre sin evt. rygetrang! Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Lokalerne er betragteligt mere cool og tidsvarende i sit udtryk end moder-værtshuset, men det er alligevel på magisk vis lykkedes at flytte intimiteten og den afslappede stemning med over i de enkle men smagfulde, nyrenoverede lokaler på Bar Deco, der med største selvfølgelighed virker som om, at stedet altid har ligget der.

De veludvalgte møbler er for byens barer sjældent komfortable, og jeg bemærkede, at stedet har en velfungerende akustik, hvilket er et stort plus en fredag aften i indre by.

Akustikken på baren er utrolig god Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Ud over et fint udvalg af spiritus, vin og champagne, tilbyder Deco cocktails i to hovedkategorier: Signatures og Classics.

En fin feature ved menukortet er, at man kan se, hvilken glastype ens drink kommer i, hvilke bl.a. gør det nemt at aflæse type og volumen på ens cocktail.

Cocktail som forret

Vi startede med to cocktails fra signatur-menuen.

Min ledsager så begejstret ud allerede ved første tår af sin »Spring Collins«, og jeg må indrømme, at jeg også var solgt. Den smukke drink med et æterisk lysegrønt skær rummede en glasklar aflang isklump. Mixet af Zubrowka vodka, grøn te-koncentrat og Copenhagen Sparkling green tea havde en elegant, parisisk boblet, let æblet og sexet parfume i næsen. Sødmen var i perfekt balance med en moden tørhed. En fremragende cocktail.

»Deco Bloody Mary« er, udover at være en spændende fortolkning af den klassiske Bloody Mary, også en regulær lille forret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Jeg testede en »Deco Bloody Mary« lavet på noget så esoterisk som »Røgbjørnen 'smokey' vodka«, og Deco’s »Secret bloody mix«.

Resultatet var en dyb, intens, let røget, stærk tomatsmag, dog en anelse for sød til mig - lidt mere umami havde været perfekt. »Maryen« blev serveret med hele tre gode stykker bacon og fire cornichoner på toppen. En lille forret i sig selv, hvilket også antændte lysten til at se nærmere på barens smalle, men udsøgte snacks-udvalg, som serveres efter 17.30 og afhentes på den gedigne gourmet restaurant »Frank« lige ved siden af.

Østers med mandarin, soya og lime Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Lækre nabo-snacks

Vi bestilte to østers med mandarin, soya og lime, samt en servering med en lækker og flyvende let andeleverparfait med kvædekompot, fennikelfrø og sprød kål. Begge anretninger fremstod knivskarpe, velsmagende og pivfriske.

Anden ombæring af cocktails ramte bordpladen. Denne gang fra kortet med »Classics«.

Aviation, en connaisseurs-cocktail for den øvede gane Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Min »Aviation« var rystet på Aviation Gin, lemon, Luxado Maraschino og Violette Likør. Den lyseblå drink i det smukke glas så tilforladelig ud, men viste sig at være for connaisseurs. Antydning af naftalinkugle, frugtkælder og saftige bitterkirsebær. Ikke en nem cocktail, men for den rette aftager et interessant bekendtskab.

Bar Deco. Chrysantemum Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Vi sluttede af med en »Chrysantemum«. Der var igen bingo! Et snif af brændt karamel, tør vermouth og luftig banan gjorde smagsløgene glade - og vi forlod Deco i opløftet humør med en aftale om meget snart at komme igen.