Her er årets bedste retter 2015

15 gourmetretter skilte sig i årets løb markant ud. Se dem her.

René Redzepi og Matthew Orlando fanget til Årets Gericke 2013. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag d. 20. september går det løs igen. Årets allerbedste madretter skal kåres. Foreningen af Danske Madanmeldere, har nemlig indstillet de retter, som i årets løb har blæst dem helt bagover.

Foreningen blev stiftet i 1999, og de madglade mennesker fandt hurtigt ud af, at det kunne være sjovt at kåre årets bedste retter.

Således også i 2015. Det betyder, at der søndag d. 20. september skal konkurreres til den store guldmedalje, når 15 retter i tre kategorier bliver genskabt og gensmagt.

Konkurrencen starter kl. 11.15 på Hotel og Restaurantskolen i Valby, og der er gratis adgang for offentligheden, så man kan komme helt tæt på de kendte kokke og se dem over skulderen, når de arbejder. Den sidste ret bliver afleveret kl. 15.30.

Tordenskjolds gastrosoldater
Årets felt er fyldt med kendte gengangere, der som Tordenskjolds gastro-soldater tager en tur igennem køkkenet igen. Især Rasmus Kofoed får en travl søndag - han er nemlig som den eneste nomineret i alle tre katergorier.

René Redzepi repræsenterer Noma to gange ligesom hans tidligere køkkenchef Matthew Orlando også gør for Amass - og den nyåbnede venezuelanske restaurant Taller lige bag Det Kongelige Teater har også blæst anmelderne bagover med deres junglekøkken - og er i første hug nomineret i to kategorier.

Læs også: Se alle billederne fra Tallers nye junglekøkken her

Men kom selv ud og se årets bedste retter på søndag, det hele er meget afslappet, og der er altid en god stemning.

De nominerede i ÅRETS RET 2015 er:

KATEGORI HAV
Corbullon, stegte svampe, tang, fermenteret tomat & torskerogn. Karlos Ponte, Taller
Torsk, jordskokke, tørret kål & Agen-sveske. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro
Hummer med melon & kalvehjerte. Rasmus Munk (tidl. Tree Top)
Sort hummer med vores tomat & basilikum. Paul Cunningham, Henne Kirkeby Kro
Kulmule med forkullet persille, kulmule skæl, persille stilke & finsk kaviar i kærnemælk. Rasmus Kofoed, Geranium

KATEGORI LAND
Agurk, blomsterkarse og umodne jordbær. Christian Puglisi, Relæ
Æggeblomme lunet i smeltet røget spæk, sprøde tråde af gris & essens på solbærblade. Rasmus Kofoed, Geranium
Græskar, brændt honning, boghvede, syrnet fløde. Matt Orlando, Amass
Tatar med myrer & selleriolie. René Redzepi, Noma
Svovlporesvamp, hyldeblomst & kaviar. Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl

KATEGORI SØDT & OST
Karamel, Karl Johan, kastanje-cookie. Matt Orlando, Amass
Guanabana sorbet med avocadocreme, candyfloss & kakao. Karlos Ponte, Taller
Ærter, råmælks-is, grønne jordbær, stikkelsbær & mynte. Daniel Kruse, Restaurant Stammershalle, Bornholm
Gammel dansk. René Redzepi, Noma
Brombær syltet i hybenrose. Rasmus Kofoed , Geranium

Hvad: Årets Ret 2015
Hvor: Hotel- og Restaurantskolen, Vigerslev Allé 18, 2500 Valby.
Hvornår: Søndag den 20. september 2014 fra kl. 11.15
Hvor meget: Gratis adgang
Hvordan: Læs mere her