Her er årets 5-stjernede restauranter

Se hvilke steder, der har fået fem flotte stjerner af vores anmeldere.

Foto: Esben Salling
Vores anmeldere Søren Frank og Svend Rasmussen har anmeldt talrige restauranter i 2013. Her kan du få overblik over hvilke, der har været en helt særlig oplevelse og er blevet belønnet med 5 stjerner.

Foto: Liselotte Sabroe.


Kul

Newyorker-hippe restaurant Kul sætter alvorlige griller i Kødbyen med enkle og elegante retter, der strutter af umami i tredje potens. Der er kommet Kul på i Kødbyen, hvor restauranten med det brændbare navn er flyttet ind i den tidligere rocknatklub Sin City.

Læs hele anmeldelsen




Verandah ( The Standard)

Verandah hæver det krydrede køkken til nye højder herhjemme.

Af The Standards tre restauranter er Verandah, som drives af holdet bag ét-stjernede Trishna i London, den mest markante nyhed. Hvor London har en håndfuld af indiske high end restauranter, som forsøger at hæve det krydrede køkken til det ypperste, roder de fleste indiske spisesteder herhjemme rundt i de samme turistagtige standardmenuer.

Læs hele anmeldelsen her.





Amass:

Der er format over både gastronomi og rammer på eks-Noma chefen Matt Orlandos nye restaurant, Amass, på Refshaleøen.

Amass er formentlig den mest hypede restaurantåbning herhjemme til dato – nationalt som internationalt. Ikke alene har indehaver og chefkok, Matt Orlando, et respektindgydende CV med chefposter på Noma, The Fat Duck, Bernadin og Per Se. Den høje, præsentable, gennemsympatiske amerikaner er tillige enhver svigermors drøm. Og svigermor – og hendes datter Julie – har Matt fundet her i Noma-land, hvor han nu har slået sig ned og fået foden under eget bord.

Læs hele anmeldelsen her.




Rebel:

Udefra ligner Rebel en bistro, men køkkenet på den nye reinkarnation af restaurant Oubæk emmer af elegant fransk klassicisme

Da Rasmus Oubæk for fire år siden forlod sin restaurant i Store Kongensgade for at være med til at starte MASH, overtog hans håndgangne kokke Lars Petersen og Martin Hylleborg butikken. 

Læs hele anmeldelsen her.


Marchal:

Ronny Emborgs moderne, feminine køkken er blevet tilsat et skud fransk klassicisme på den nye udgave af d’Angeleterre.

Det er de færreste kokke, som frivilligt afgiver en michelinstjerne. Derfor er det også de færreste, som forstår hvorfor Ronny Emborg tidligere på året forlod etstjernede AOC for at blive køkkenchef på d’Angleterre. Hotellet er netop blevet renoveret for omkring en halv milliard, men er ikke desto mindre stadig ejet af Remmen-familien, som for otte år siden smed Emborgs gamle chef Rasmus Kofoed på porten, da han nægtede at lave stjerneskud.

Læs hele anmeldelsen her

Mêlée

Bearnaisekongen Rasmus Oubæk har overtaget Mêlée, og det er den frederiksbergske bistro ikke blevet ringere af.

Rasmus Oubæk udvider endnu engang sit bistroimperie. Denne gang er det Frederiksberg, der er målet for den sønderjyske bearnaisekonges erobringstogt. Nærmere bestemt Martensens Alle, hvor Rasmus Oubæk har overtaget Mêlée, efter at Jens Vestergaard er gået i frivilligt eksil på et økologisk landbrug i det vestsjællandske.

Læs hele anmeldelsen her.


Saison på Melsted Badehotel:

Erwin Lauterbach og hans unge Saison-folk har med succes indtaget sommerkøkkenet på Melsted Badehotel på Bornholm.

Man sidder unægtelig godt ude på terrassen direkte ud til Østersøen foran Melsted Badehotel. Den hvide funkisbygning, opført i 1932, tjener først og fremmest som hotel, men de sidste ti års tid har den også rummet en af Bornholms bedste restauranter.

Læs hele anmeldelsen her: 

Foto: Liselotte Sabroe.

Skovshoved Hotel:

Skovshoved Hotel er i topform med Philippe Houdet bag gryderne.

Selv om Skovshoved Hotel i en menneskealder har været et af »reservatets« foretrukne fourageringssteder er det ikke til at komme udenom, at der har været lovlig meget gang i køkkensvingdøren de sidste ti års tid. Køkkencheferne er kommet og gået i et tempo, hvor det ikke altid har været muligt at følge med.

Læs hele anmeldelsen her: 


Foto: Thomas Lekfeldt.

B.A.R:

Ex-Noma kok serverer skarp nynordisk gourmetmad til bistro-priser på den anden side af sundet.

R’et i B.A.R står for Robert Jakobsen. Ikke som i Store-Robert, den nu afdøde skulptør, men som den svenske kok, som tidligere bl.a. har været souschef på Noma og køkkenchef på Nimbs Brasserie og nu altså er vendt tilbage til Sverige.

Læs hele anmeldelsen her: