Guide: Her er Københavns Michelin-restauranters billige småbrødre

Det er blevet en hel trend for Michelin-restauranter i København at åbne billigere versioner af sig selv. Få et samlet overblik her.

Formel B
Foto: Martin Sylvest Andersen

Formel B's uformelle lillebror

Foto: PR.

I maj 2014 åbnede Formel B's lillebror i Studiestræde 69. Den hedder Uformel, og navnet ligger sig dermed både legesygt op af storebroderen og får samtidigt fortalt om restaurantens stemning.

I super trendy omgivelser serveres retter i forretsstørrelse til 100 kr. stykket, men ambitionsniveauet er stadigvæk tårnhøjt. Måske bedst illustreret ved at køkkenchef og medejer er Frederik Rudkjøbing, tidligere assistent for Rasmus Kofoed, da han vandt guld til Bocuse d'Or.

AOCs bistro lillebror

Se flere billeder af No. 2 ved at trykke på pilene til højre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Gourmettemplet AOC har langsomt sneget sig op af rangstigen af københavnske toprestauranter. Først skaffede Ronny Emborg Michelinstjernen, siden overtog Søren Selin gryderne og kører sikkert stilen videre.

Michelin rimer også tit på nystrøgne duge og tjenere med kosteskaft i ryggen, og hvis man ikke er til det, så skal man i stedet søge mod Christianshavn.

Her ligger restauranten med det gennemtænkte navn, No. 2 nemlig. Det er en nordisk bistro med afslappet betjening, og 'jeg snupper lige en ret i baren' stemning.

Nomas lillebror

Nomas lillebror-restaurant byder på samme stil, men til en del lavere priser og mere afslappet stemning. Den ligger et stenkast fra den oprindelige Noma, nemlig i Strandgade 108 - deraf navnet.Priserne på de mindre retter starter ved 100 kr., større retter ligger omkring 135-180 kr. og desserter omkring 80 kr., og det er ofte kokkene selv, der præsenterer maden ved bordet og i modsætning til Noma, så orienterer 108 sig også imod hele verdens råvarer, så man kan sagtens finde yuzu, søde kartofler og kombo på menuen.

Kiin Kiins frække lillebror

Spicy pomolo-salat med tigerrejer og hjemmelavede reje-chips med chili-mayo på Chai Wong på pre-opening-aften 31. oktober 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Else Bjørn.

Kiin Kiin på Nørrebro har længe været en af verdens bedste thai-restauranter. Hvis man har lyst til give sig i kast med thai-mad i Michelinniveau, kan man roligt starte på Chai Wong på Frederiksberg.

Her får man nemlig fuld valuta for pengene med retter som måske ikke er ligeså elaborerede som Kiin Kiin, men smagen kommer usandsynligt tæt på - til hverdagspriser.

Kadeaus vrinskende lillebror

Foto: Malte Kristiansen .

Her kan man virkelig tale om familierelationer. Pony ligger nemlig i de lokaler, hvor Michelin-storebror Kadeau startede det hele, inden de rykkede til Christianshavn.

Nu har de ladet værelset gå i arv til Pony, der giver den seriøs gas bag komfuret og tager lidt flere kulinariske chancer - og generelt har lidt større og mere larmende armbevægelser end Kadeau, men til priser fra 110 kr. pr. ret.

Relæs genbo af en lillebror

Manfreds fotograferet i maj 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Clausen.

Jægersborggade er blevet et sandt mad-mekka, og helt vildt blev det, da Relæ fik tilkæmpet sig en Michelin-stjerne. Men inden alt stjernevirakken startede det hele faktisk med Manfreds & Vin lige overfor.

Det vil faktisk sige, at det i virkeligheden er Relæ der er lillebroren i det her gastronomiske forhold, men lad nu det ligge.

Faktum er, at Manfreds & Vin serverer mad, man kan forstå, og som primært består af små retter i forretsstørrelse, som deles på kryds og tværs af bordet og bliver serveret løbende fra køkkenet. 7 retter fås til 250 kr.

Era Oras italienske lillebror

Foto: PR.

L'Altro betyder den anden på italiensk, og det hænger jo meget godt sammen, når man ved, at i familiens restaurantstamtræ hører byens eneste italiener med en Michelin-stjerne i bogen, Era Ora.

På L'Altro får man det store italienske udtræk, med alt hvad dertil hører af antipasti, primo og secondo piatto for 398 kr. Menuen skifter ofte og er slave af årstidernes skiften.