Guide: Disse restauranter glemte Michelin

Årets Michelin-stjerner 2017 er uddelt. Vi gør lige listen komplet, så du ved, hvor du OGSÅ skal spise, hvis du vil have en suveræn mad-oplevelse. Så her følger AOKs guide til, hvor du skal gå hen i København, hvis du vil have en stjerne-aften uden 'de rigtige' stjerner.

no2
Foto: Rasmus Kramer Schou. En ret fra no.2, som absolut er et besøg værd.
Læs mere
Fold sammen

Mielcke & Hurtigkarl

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Fold sammen
Læs mere

Det er lettere at finde Jimmy Hoffa end forklare, hvorfor Michelin kategorisk overser Mielcke & Hurtigkarl år efter år. Dem om det. Sandheden er dog, at den smukke restaurant i Frederiksberg Have er et 'must-visit', hvis man er den mindste smule interesseret i gourmetmad og vil forkæle munden, øjnene og ørerne med en ægte stjerneaften. Afsted, det kan kun gå for langsomt.

Alchemist

Foto: Morten Stricker. Rasmus Munk Fold sammen
Læs mere

Kokken Rasmus Munks lille gourmet-tempel på Østerbro kan ikke sættes i i bås. Det eneste man kan forvente herinde i mørket, ved det høje hestesko-bord - er det uventede. 45 retter blæser alle sanser bagover, den ene mere vild, vovet og vidunderlig end den anden. Her bliver virkelig givet gastronomisk gas med den store pedal, og man forstår godt, at folk fra hele verden plotter Alchemist ind i kalenderen med løftede og forventningsfulde øjenbryn.

Taller

Foto: Rasmus Kramer Schou. Køkkencheferne på Taller, Karlos Enrique Ponte Maldonado (tv.) og Luis Moreno Peña (th.) Fold sammen
Læs mere

Den lille gastro-perle Taller ligger og gemmer sig nede bag Det Kongelige Teater.At træde herind er det samme som at blive skudt direkte ud i junglen i Venezuela, og der skal virkelig spidses ører, når ingredienserne bliver præsenteret. Gør jer blandt andet klar til okra, guava, zanis, bitter yuca og guasacaca for lige at nævne nogle af de ingredienser, der bliver tryllet om til fantastiske smagskombinationer i køkkenet.

no. 2

Foto: Rasmus Kramer Schou. Se flere billeder af No. 2 ved at trykke på pilene til højre. Fold sammen
Læs mere

no. 2 er lillebror-restaurant til AOC, som i forvejen har 2 stjerner i Michelin-guiden. Beliggende i luftige lokaler lige ud til Københavns smukke kanaler gør restauranten til en af de flottest placerede, og værd i sig selv at besøge. Når man så samtidig sammenligner madkvaliteten med priserne går det pludselig op for en, at man sidder på en af Københavns allerskarpeste restauranter. Her kommer man altså rigtig langt for sine penge - 6 serveringer til 450 kr.De har for øvrigt også en af byens bedste restaurant-cocktailbarer tilknyttet, hvor man kan give sig i kast med sin snapse-fobi.

Uformel

Foto: PR. Fold sammen
Læs mere

Uformels køkkenchef hedder Frederik Rudkjøbing. Han har tidligere været Rasmus Kofoeds assistent til Bocuse d'Or, og dermed faktisk vundet VM for kokke, hvilket jo altid er godt at have stået på CV'et. Han serverer retter fra det store og spændende pick'n'choose kort til 110 kr., og den pris virker næsten som en decideret foræring nogle gange. Man spiser virkelig godt herinde.Man sidder også godt - væggene er pakket ind i filt i grå nuancer, der er guldvægge, graffiti og borde (med sort bestik) samt behagelige designerstole.

Alberto K

Foto: ERIK REFNER. Restaurant Alberto K på toppen af SAS Radisson Royal Hotel. Fold sammen
Læs mere

Gourmet-restauranten på 20. etage af Royal Hotel skråt overfor Tivoli har nok byens smukkeste, mest romantiske udsigt. Her er tilmed Arne Jacobsen-design ned til mindste detalje, nordisk mad med højt ambitionsniveau og en køkkenchef, der har vundet sølv ved Bocuse d'Or - nemlig Jeppe Foldager.Han serverer klasse-mad i den klassiske franske stil, selvfølgelig opdateret med nutidens små genialiteter og teknikker. Man sidder ikke bare højt til bords heroppe, smagsløgene er også i den syvende himmel.

VeVe

Foto: Rasmus Kramer Schou. ...som er en moderne take på walfordsalaten. Selleri, valnødder, men her også med en chilisauce over samt is på siden. Asien møder USA - de laver op til verdenskøkken prædikatet. Fold sammen
Læs mere

VeVe står for vegetarisk verdenskøkken og serverer grøn gourmetmad fra gastro-kongen Henrik Ydes yderst kompetente hånd.Selvom ikke ét eneste dyr har måttet lade livet på VeVe, bliver man alligevel kastet rundt i forskellige smage og indtryk fra hele verden. Måltidet er da også bygget op som gourmet-middage er som regel, en sart start, en opbyggelig, dybere midte og den søde slutning - til priser der ikke burde kunne give sorte tal på bundlinjen - service og indretning taget i betragtning. Her er nemlig også helt utroligt smukt.

Geist

Foto: Morten Germund. Fold sammen
Læs mere

Kokken Bo Bech er en kunstner på en tallerken. Hans kulinariske stil virker altid relativt simpel - på overfladen. En ingrediens får som regel lov til at dominere anretningen, men når man så går i krig med kniv og gaffel, åbner der sig et nyt smags-univers - fyldt med omveje, indskydelser og sjove påfund. Man bliver tit både overrasket, frydefuld og simpelthen bare glad i låget af at tage en tur på Geist, der for øvrigt har et stort menukort, hvorfra man lystigt kan vælge sin vej igennem måltidet.

Amass

Foto: Rasmus Kramer Schou . Fold sammen
Læs mere

Amass er en ulv i fåreklæder. Nemlig en super ambitiøs restaurant i super afslappede rammer.Ejer og køkkenchef er Matthew Orlando, som kan få nok den sejeste kok til at blegne, hvis de sammenligner CV med topposter i New York på både Per Se og Le Bernardin samt The Fat Duck i England, inden René Redzepi trådte til side for at gøre ham til køkkenchef på Noma.De store rustikke restaurantlokaler dækker to etager og 736 kvadratmeter med seks meter til loftet og store panoramavinduer ud mod Den Lille Havfrue. Madstilen er helt sin egen - meget Orlandosk', som man ville forvente en amerikansk surferdude fortolkede det nordiske køkken og et restaurantbesøg værd nærmest hver måned.

Søren K

Foto: Kaspar Mørk. Fold sammen
Læs mere

Der behøver ikke være noget hverken støvet eller bogorme-agtigt over en restaurant, bare fordi den ligger i et kongeligt bibliotek.Se bare Søren K, hvor ambitionerne i køkkenet er lige så høje som hos de arkitekter, der skabte Den Sorte DiamantGennem de store glasruder i hele restaurantens længde er der en fantastisk udsigt til havneløbet, og på tallerknen bliver der tryllet ambitiøse serveringer frem fyldt med både fond og franske tricks, men også med skandinavisk lethed og enkelhed.

Restaurant Mes

Foto: PR. Fold sammen
Læs mere

Mes er en af de nye stjerner på den københavnske gastro-himmel. I det intime lokale, der har plads til 27 gæster, er her smagsfuldt indrettet. Store pærer hænger frit ned fra det høje loft og hele den ene endevæg plantet til med mos. Et oldgammelt tysk køleskab i træ er omdannet til vinskab.Mes tilbyder ’affordable luxury’ og det betyder på dansk - at man får en 5-retters menu for 335 kr., som f.eks. kunne væreagurkehotdog med søkogte rejer, en tartar med sherry og løg og chokoladeis med æble og blåviol.