Guide: De 8 når du ikke kan få bord på Noma

Noma er populær som ingen anden restaurant, så det er mere end normalt svært at få bord. Her er de bedste alternativer.

kadeau
Foto: Rasmus Kramer Schou

Nomas nabo

Foto: Rasmus Kramer Schou .

Amass er en ulv i fåreklæder. Nemlig en super ambitiøs restaurant i super afslappede rammer.

Ejer og køkkenchef er amerikanske Matthew Orlando, som René Redzepi i sin tid trådte til side for at kunne gøre til køkkenchef på Noma. Nu har Matt altså åbnet sit eget sted to kilometer længere nede af vejen i kæmpe rustikke restaurantlokaler, som dækker to etager og 736 kvadratmeter - og egne højbede ude foran.

Madstilen er legesyg og uhøjtidelig og menuen består af seks retter og står i 650 kroner. Hvis man derudover ønsker en vinmenu til koster det 375 kroner ekstra.

Nomas lillebror

Noma har gået sin sejrsgang verden over, og i 2016 skete det så endelig - de åbnede en lillebror-restaurant. Den ligger et stenkast fra den oprindelige Noma, nemlig i Strandgade 108 - deraf navnet.Stemningen er afslappet, men maden læner sig op af samme stil som storebror, dog helt uden de samme stramme regler - her kan blandt andet sagtens være yuzu, søde kartofler og kombo på a la carte menuen.Priserne på de mindre retter starter ved 100 kr., større retter ligger omkring 135-180 kr. og desserter omkring 80 kr., og det er ofte kokkene selv, der præsenterer maden ved bordet.

Nomas fætter

På den første menu på Rado er en af forretterne kammusling, broccholi i flere stadier og grønne hyldebær-kapers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Else Bjørn.

Syv år efter tv-kok og den gastronomisk iværksætter Claus Meyer var med til at give København Noma, åbnede han i 2011 sin fjerde restaurant, nemlig Radio på Frederiksberg.

Her kan du prøve ny gastronomi på et lidt mere jordnært plan end Noma, og uden at skulle have et møde med din bankrådgiver først. På Radio kan du få 3 retter til 300 kr. eller 5 retter til 400 kroner. Stilen er nynordisk og henter sin inspiration i de 2 hektar land med økologiske grøntsager, som de selv dyrker udenfor København. Her høster man 80 forskellige afgrøder.

En af køkkencheferne, Jesper Kirketerp, har for øvrigt tidligere været souschef på Noma.

Nomas genbo

Studio ligger hævet i 1. sals højde med direkte udsigt til kanalen og Noma på den anden side. Det er svært ikke at blive lidt forelsket i den her udsigt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Lige overfor Noma ligger Studio. Åbnet af køkkenchef Torsten Vildgaard, tidl. kreativ chef i otte år på Noma og nu tilbage.På tallerkenen har den nye køkkenchef, Damian Nicolas Quintana, et ønske om at præsentere gæster for ting, de ikke har smagt før, men meget gerne ville ønske at smage igen og hans chilenske ophav kan også spores. Cevichen har f.eks. gennemgået en klar opgradering og bliver pludselig gourmet i sarte hvide nuancer på førstesalen i det smukke gamle pastelgrønne Toldkammer med smuk udsigt til havnen.

Nomas bornholmske ven

Kadeau på Christianshavn et både knivskarpt og nytænkende køkken i den snart verdenskendte nordiske stil, og så har de vundet AOKs pris som Byens Bedste Gourmet 3 år i træk. Kadeau er en bornholmsk forpost i København med superambitiøs Michelin-gastronomi og bornholmske råvarer som omdrejningspunkt. Her er ikke så meget at rafle om, man kan kun bestille en omgang bornholmerbank, som er bornholmerdrengenes slang for ca. 20 retter til 1.700 kr. for maden, 1.400 for vine eller 700 kr. for en juicemenu.

Nomas gamle komfur

Vegetarhovedret på Relæ fotograferet i september 2010 Fold sammen
Læs mere
Foto: Else Bjørn.

Relæ ligger i en høj kælder på Ydre Nørrebro og har billigt bestik, genbrugsstole - og en stjerne i Michelinguiden. Desuden er Relæ blevet landets første certificerede økologiske Michelin-restaurant. Ejer og køkkenchef er dansk-sicilianske kok Christian F. Puglisi, tidligere sous-chef på Noma, og han har endda taget det gamle Noma komfur med på Relæ.

Glem alt om comfort-food og tag din Dr. Livingstone-nysgerrighed på, for her bliver du en opdagelsesrejsende i nye smage. Her kommer man for at opleve nytænkt gastronomi og få en lufttur på tallerkenen. Fire retter koster 450 kr. I vinglasset får man skænket usvovlede bio-vine.

Nomas smukke kusine

Foto: PR.

Höst er Cofoco-drengenes niende restaurant i København og klart den smukkeste. Den har da også vundet prisen som verdens flotteste af den amerikanske rejsebibel Travel Leisure for sin minimalistiske nordiske indretning.

De laver folkelig ny-nordisk mad anno 2016, helt uden dogmer. Det vil sige, de køber de bedste råvarer til prisen, så hvis den bedste and er fransk, så serverer de fransk and, men på ny-nordisk vis. Maden skal være tilgængelig, både hvad angår det man får på tallerkenen, og det man betaler. Tre retters menu koster 295 kr.

Noma på slottet

Foto: Niels Houkjær.

90 kilometer vest for København ligger et af landets helt store gourmettempler - Dragsholm Slot.  Her hedder køkkenchef Claus Henriksen, og han har tidligere været souschef på Noma og har ladet sig inspirere af ’Det Nye Nordiske Køkken’ i fortolkningen af det lokale Lammefjords-køkken.

Køkkenstilen er nemlig  ’tilbage til rødderne’ i grøntsagsmarkerne, som bugter sig lige udenfor voldgraven, hvor kokkene henter lækre råvarer til menuen.

Dragsholms gourmetrestaurant findes i kælderen i slottets sydfløj, og her kan man få syv retter for omkring 900 kroner.