Guide: De 5 på pind

Pindemadder. Vi er vilde med mad der ikke skal spises med kniv og gaffel. AOK har derfor fundet fem flotte fristelser, der alle serveres på en pind.

is

Chokolade hapsere

Stik. Dyp. Drys. Mere simpelt bliver det ikke hos Simply Chocolate, der ligger i kælderen i Magasin. Chokoladebutikken lokker kunderne til med mundvandsfremkaldende sticks, hvor du selv sammensætter dine godter. Det er ganske enkelt. Du vælger mellem forskellige slags frugt, og skal det være lidt ekstra sødt, kan man også nuppe nougat, finsk lakrids eller en skumfidus. De fem sager, man vælger, bliverherefter spiddet, og så kommer det svære valg, om det skal være cremet mælkechokolade, blød hvid chokolade, eller en stærkere 60 procents smeltet herlighed, der skal overtrække spyddet. Sidst men ikke mindst kan man vælge sig en hjemmelavet drys som fx flere slags kokos, speltflager eller hasselnødder. Det lækre frugtspyd er virkelig en god snack eller dessert i sommervarmen. Har man mere lyst til is end frugt, så kan man gennemgå samme dyp og drys-procedure med forskellig slags is. Simply Chocolate er et dansk firma, som er baseret i København og har eksisteret siden 2011.Hvad: Sticks og isHvor: Simply Chocolate - MagasinHvor meget: 39 kr. for is eller stick

Håndlavede ispinde

Kødbyen har fået en spritny ispusher der kalder sig Kødbyens is. Her kan alle glade iselsker få stillet de sukkersøde abstinenser med intet mindre end himmerige på en pind. Det nye ismejeri slog dørene op 1. juni i år, og de håndlavede herligheder er allerede godt efterspurgt. Bag Kødbyens is står Mikael Danvad og Karsten Christoffersen. De har begge en kærlighed til det søde køkken, og har altså kastet sig over håndproducerede italienske is, og de har også været en tur i Italien for at få håndværket helt på plads. Det hele bliver lavet ved håndkraft, så isen har et mindre luftindhold, så man får altså mere is for pengene og meget færre tilsætningsstoffer. Isen er baseret på sødmælk og fløde, der giver et lettere og lækrere resultat end med ren fløde. Der er selvfølgelig også sorbetis at finde i disken. Isene fås i talrige varianter. Der er flere klassikere som vanilje og chokolade, men derudover kan du også sætte tænderne i en cremet æblesorbet dyppet i hvid chokolade med knuste makroner eller en Mokka-gelato dyppet i mørk chokolade med kaffestøv ovenpå. Isen fåes i tre størrelser, og kan købes i alle Riccos kaffebarer i København, foruden på adressen i Kødbyen.Hvad: Kødbyens IsHvor: Flæsketorvet 43, 1711 København VHvor meget: Fra 18-35 kr.

Grillede mundfulde

Når man taler om mad på pind, kan man ikke komme udenom Sticks & Sushi. Siden 1994 har de langet frisk sushi og fortryllende pinde over disken i deres efterhånden mange restauranter. Selvom restauranten i folkemunde ofte går under navnet Sticks, så er det sushien, der ofte er den altoverskyggende spise her. Men man skal virkelig ikke snyde sig selv for den række lækre sticks, som man kan nyde i et hav af varianter. Man kan fx nyde pinde med pankopaneret andebryst med wasabi-caesar dressing, gedeost med lufttørret skinke, kammusling svøbt i bacon med miso-kryddersmør eller okse entrecote med japansk barbecuemarinade. Der er en stick for en hver smag, hvad enten man er til fisk eller en form for kød. På menukortet under sticks står der Yakitori, der egentlig betyder grillet fugl, men her dækker det altså over forskellige former for grillede godbidder lige fra skaldyr til hundedyrt japansk wagyu-oksekød. Alle spyddene er grillet over kul, der er med til at give den helt rigtige smag.Hvad: Grillede SticksHvor: Sticks & Sushi - Flere steder i byenHvor meget: Fra 48 kr. for 2 sticks

Belgisk forkælelse

En lidt atypisk ting at putte på pind må siges at være en vaffel. Den er sprød udenpå men samtidig en lækker og blød kage inden i. Og så slipper man for de fedtede fingre, når man sætter den på pind. Hos iskæden Rajissimo, der sælger de lange vafler, kan man selv vælge, hvordan man vil have sin vaffel, om den skal dyppes i lækker mørk, hvid eller lys chokolade, og om man skal have tivolidrys på, eller man mere er til ristede nødder. Vaflen, som vi kender den i Danmark, er egentlig i familie med pandekagen og er gerne sprød og bagt ved høj varme i hjerteformede vaffeljern. Denne type vaffel er ikke så udbredt i andre dele af verden end Tyskland og Skandinavien. Den noget mere populære og verdenskendte variant er den belgiske vaffel, der kan fås på cafeer og gadehjørner over hele verden. Den er ofte bagt ved lavere varme og minder mere om en blød kage. Det er den belgiske variant, de laver hos Rajissimo, og den er friskbagt hver dag hele dagen i deres egne vaffeljern. Er man ekstra lækkersulten, så kan man selvfølgelig også få is til sin vaffel.Hvad: VaffelstickHvor: Strøget, Østergade 4, og flere afdelinger i byen.Hvor meget: 35 kr. pr. pind

Blød barnlig glæde

Foto: Kasper Ponker.

Man kan nærmest ikke tænde et bål eller en grill i USA uden, at der straks bliver hevet skumfiduser frem. De skal grilles sagte over gløderne til de karamelliserer og får et sprødt, gyldent ydre og et smeltende blødt indre. Den amerikanske tradition er for længst kommet til Danmark og er blevet børnenes bålklassiker på højde med snobrødet. Hos Prolog Coffee Bar i Kødbyen er skumfidusen dog ikke i børnehøjde men er her tiltænkt som et sødt kompliment til den friskbryggede kvalitetskaffe. Her får man en skumfidus, der er noget større end normalen, samt et lille 'bål' som de kalder det i butikken, og så kan man selv sidde og vende og dreje sin skumfidus til den får den helt rette kulør og konsistens. Et vildt lækkert og meget anderledes alternativ til kaffen, der smager af kvalitet og håndværk. Kaffebarens mission, udover at serverenoget eminent kaffe, er at få fortalt historierne, åbenbaret teknikkerne og i det hele taget skabt et fælles socialt rum omkring den sorte drik.Hvad: Prolog Coffee BarHvor: Høkerboderne 16, 1712 København VHvor meget: 20 kr.