Guide: 4 gode steder med varm chokolade i København

Her er fem steder, du kan lune ganen med en kop god, varm chokolade, der nok også falder i god jord hos børnene.

Med chili, mokka eller klassisk

Foto: Malene Anthony Nielsen.

Engelske Hotel Chocolat har en overdådig butik midt i København. Her er alle hyldemeter proppet med chokolade i diverse varianter, størrelser og farver. Og i kakaobaren i midten af lokalet kan man naturligvis købe varm kakao. Den bliver lavet, lige som du vil have den. Tyk og cremet eller tynd og læskende – du bestemmer. Og den kan toppes med chokoladeflødeskum.

Hotel Chocolat har faktisk 96 forskellige varme drikke at byde på, og alle kan laves med kakaobønner, så der burde være nok at vælge imellem. Hotel Chocolat ejer i øvrigt deres egen kakao-plantage på den lille caribiske ø St. Lucia, hvilket betyder, at de har kontrol over alle aspekter af chokoladefremstillingen – fra kakaotræ til forbruger.

Hvad: Hotel Chocolat, Roast Conch Shop
Hvor: Østergade 13, Kbh. K
Hvornår: Mandag-lørdag kl. 10-19 og søndag kl. 11-18

For ægte chokoladefreaks

Foto: Erik Refner.

For chokolade-freaks, der betragter mindst fire typer mørk chokolade som dagligvarer, man aldrig må løbe tør for, er varm chokolade ikke bare varm chokolade.

Hos Peter Beier kan man få flere forskellige slags varme drikke - fra den lyse chokolade til børnene over til en 100 procents chokolade til de hardcore, dog mikset med lidt mælk for at tage toppen af bitterheden.

Hvad: Peter Beier Chokolade
Hvor: Nordre Frihavnsgade 20, Kbh. Ø
Hvornår: Man. til tor. kl. 10-18, fre. kl. 10-19, lør. kl. 10-18.

Den klassiske La Glace-kop

La Glace Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe.

Byens ældste konditori i Skoubogade, som forbinder Strøget og Skindergade, er kendt af stort set alle københavnere med en sød tand. Men det gør den ikke mindre oplagt på en efterårsdag, hvor fingrene er kølige efter et ærinde eller to i Indre By.

Under sloganet »Kager, kunst og kærlighed overvinder al besværlighed« har La Glace siden 1870 budt på ren kalorieforkælelse – og gør det stadig. Prøv for eksempel stedets varme chokolade, der er lavet på sødmælk, blokchokolade og flødeskum. Man får serveret en hel kande, og man er velkommen til at få den genopfyldt ganske gratis.

Spis en bolle til, og så er det næsten som at have fødselsdag. Eller spring ud i det store gilde med en af de overdådige kager, der blandt andet tæller navne på personligheder som H.C Andersen, Karen Blixen og Volmer Sørensen.

Hvad: Conditorie La Glace
Hvor: Skoubogade 3, Kbh. K
Hvornår: Mandag-fredag kl. 8.30-18, lørdag kl. 9-18 og søndag kl. 10-18. Serveringen lukker 30 min før.

Den med skumfiduser

En kop varm chokolade er ikke bare en kop varm chokolade. Kalaset i Vendersgade har med deres Kakao De Lux indført helt nye standarder for, hvor vild en varm kakao egentlig kan være.

Her er bløde skumfiduser overhældt med en hindbærsirup, masser af hjemmepisket flødeskum med den rigtige fedtprocent og så selvfølgelig – chokoladesauce til at toppe det hele op med. Når man får skovlet sig igennem slikbutikken, finder man derudover en ganske hæderlig omgang kakao nedenunder det hele.

Hvad: Kalaset
Hvor: Vendersgade 16, 1363 København K
Hvornår: Man.-tor. 10-00, fre.-lør. 10-02, søn. 10-23