Guide: 10 gode steder i WestMarket

Stader med god mad og drikke ligger side om side i Vesterbros torvehal, og man skal være virkelig kræsen, hvis man ikke kan finde noget, der får tænderne til at løbe i vand. AOK lister 10 favoritter i WestMarket.

Foto: Mads Claus Rasmussen / Camilla Lützhøft Stahlschmidt

Man siger, at al begyndelse er svær. Det kan stadeholdere og folkene bag WestMarket skrive under på. Siden åbningen i vinteren 2017 har WestMarket været grueligt meget igennem - bl.a. er flere stader lukket, nye er kommet til, og markedet har været indhyllet i et vejarbejde, der har gjort adgangen besværlig for gæsterne.

Men den gode stemning og den gode mad er stadig at finde på Vesterbrogade 97, og her får du 10 grunde til at lægge vejen forbi.

WestMarket har åbent mandag til lørdag kl. 11-21 og søndag kl. 11-17. De enkelte stader kan dog have afvigende åbningstider.

 

1. Ris8

WestMarket huser Københavns første risotteria. Det hedder Ris8 og er et lille paradis for fans af den cremede, italienske risdrøm. Menuen består altid af fem varianter af risotto, men retterne skifter løbende, så de passer til årstid og stemning. Bliver man tørstig, kan man skylle efter med vin og økologisk sodavand.

Hvad: Ris8
Hvornår: Søndag-torsdag kl. 11-21 samt fredag-lørdag kl. 11-22

 

Foto: Shutterstock.

2. MaMeMi

Temaet er ligeledes italiensk hos MaMeMi. Her langer en flok madglade italienere pizzaer i lange baner over disken, og hvis du ikke allerede har smagt dem, er det bare om at komme af sted. Udvalget er bestemt ikke bredt, men det er det, der gør MaMeMi speciel. I stedet for at masseproducere klassikere som Hawaii og Vesuvio kæler pizzabagerne hos MaMeMi for detaljer samt kvalitet og finder ofte på nye kombinationer, og du kan finde alt fra æble og valnødder til svinekæber og gedeost på de runde bunde, som er sprøde udenpå og bløde indeni.

Hvad: MaMeMi
Hvornår: Alle dage kl. 10-22

Læs også: Guide: Her kan du spise i Kødbyen

3. Super Bao

Bløde, dampede boller spiller hovedrollen hos Super Bao. De kinesiske lækkerbiskener fås i flere varianter - bl.a. med svinekød, confiteret and og kål, og det bedste er, at de er små, så man bliver nødt til at smage flere forskellige for at blive mæt. Der kan desuden købes ramen, wontons og forårsruller hos Super Bao, og så er der altid hjemmelavet lemonade i hanerne.

Hvad: Super Bao
Hvornår: Alle dage kl. 11-21

 

Foto: Camilla Stahlschmidt.

4. Curry Nation

Byens Bedste-nominerede Curry Nation åbnede i Blågårdsgade i 2016 og har siden været at finde på diverse madmarkeder rundt omkring i København - heriblandt WestMarket. I køkkenet bikses gademad inspireret af Indien, Vietnam, Thailand og Pakistan sammen, og du kan således stille sulten med eksotiske lækkerier i massevis. Det største hit er den møre og saftige butter chicken, men du kan også roligt kaste dig ud i samosaer, rød karry, naan og andre godter uden at blive skuffet. Og så kan du slukke tørsten med mango-lassi.

Hvad: Curry Nation
Hvornår: Alle dage kl. 12-21

Læs også: Guide: 32 restauranter i tre prisklasser

5. Duck it

Burgergutterne fra Duck It har fået den geniale ide at putte confiteret and i bløde boller og tilsætte sprød salat, hjemmesyltede løg og en hemmelig signatur-dressing. Det er enkelt, og det er virkelig godt. Glem ikke at bestille syrlige vinegar-fritter til herligheden.

Hvad: Duck It
Hvornår: Mandag-torsdag 12-21, fredag-lørdag 12-21.30 og søndag 12-20.30

 

Foto: Malene Anthony Nielsen.

6. Two Socks

Er man gin-entusiast, er det et must at lægge vejen forbi WestMarket og besøge den lille bar Two Socks. På hylderne står mere end 50 forskellige varianter af gin, som enten kan nydes rene eller i selskab med tonic, mens afdæmpet lounge- og jazzmusik strømmer ud fra højttalerne. Her afholdes desuden gin-smagninger, hvor man virkelig kan nørde igennem og blive klog på alverdens smags- og duftnuancer.

Hvad: Two Socks
Hvornår: Mandag-torsdag kl. 14-22, fredag-lørdag kl. 12-22, søndag lukket

7. Kiin Kiin To Go

Michelin-manden Henrik Yde er her, der og alle vegne, og han har selvfølgelig også en finger med i spillet i WestMarket, hvor han er hjernen bag Kiin Kiin To Go. Her er Sydøstasien i fokus, og maden har sine rødder i lande som Indien, Vietnam og Kina. Det betyder, at du kan slå dig ned ved spisebaren og bestille både ramen, wokretter og bao. Kiin Kiin To Go har et bredt udvalg af drikkevarer, der matcher maden, og ølmesteren Mikkeller har stået for at brygge tre særlige flaskeøl, som passer perfekt til retterne.

Hvad: Kiin Kiin To Go
Hvornår: Alle dage kl. 10.30-21.30

 

Foto: Camilla Lützhøft Stahlschmidt.

8. Mrs. Lin

En af WestMarkets nyere stader har sit navn efter ejeren Mrs. Lin. Hun dyrker også det asiatiske, men holder sig til japansk mad. Bag navnet gemmer Xiafang Lin sig, og hun har masser af erfaring med det japanske køkken og er derfor en ørn til at bikse nudelsalater sammen samt lave miso-suppe, ramen og sprøde dumplings. For at komplimentere maden har Mrs. Lin udvalgt en række særlige japanske øl.

Hvad: Mrs. Lin
Hvornår: Mandag-lørdag kl. 12-21 og søndag kl. 12-20

Se også listen: De bedst anmeldte restauranter i 2017

9. Den Fede Kylling

Vi elsker vafler. Vi elsker fried chicken. Og derfor elsker vi også Den Fede Kylling, som i ægte amerikanerstil giver den gas med snasket mad under temaet »Kylling og kærlighed« i WestMarket. Her bliver bløde, søde vafler forkælet med ahornsirup og toppet med knasende og møre kyllinger, stærk sauce og limesaft. Mundvandet driver bare ved tanken.

Hvad: Den Fede Kylling
Hvornår: Mandag-lørdag kl. 17.30-22

10. Zahida

Humøret er altid højt på det pakistanske hjørne i WestMarket - og tempoet ligeså. Med en kærlig tanke til de pakistanske kvinder, der hver dag tilbringer flere timer i køkkenet, har to brødre åbnet biksen Zahida, hvor de serverer pakistanske retter efter deres mors opskrifter. Og det er endda også deres mor, som biksen er opkaldt efter. Her er suppe til veganerne og krydrede lammekoteletter og kylling til kødspiserne, og man kan altid få sig en omgang daal eller naan som tilbehør.

Hvad: Zahida
Hvornår: Mandag-lørdag kl. 12-21 og søndag kl. 12-17