Gammel telefonkiosk bliver til bar med naturvin: »Det er jo en af Københavns bedste pladser«

Fra i eftermiddag bliver det muligt at købe naturvin fra den gamle telefonkiosk på Sankt Hans Torv. Vinbaren holder åbent torsdag, fredag og lørdag, og planen er at skabe mere liv på det gamle torv.

Fra den gamle telefonkiosk på Sankt Hans Torv kan man fremover købe sig et køligt glas naturvin fra torsdag til lørdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Vinsupernaturel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra torsdag eftermiddag er det muligt at drikke et koldt glas naturvin – købt fra en af Københavns ikoniske telefonkiosker fra slutningen af 1800-tallet.

Det er firmaet Vinsupernaturel, der – som navnet antyder – sælger naturvin, som åbner en vinbar på Sankt Hans Torv på Nørrebro. Den kommer til at holde åbent torsdag til lørdag sommeren over og vil løbende have besøg af gæstekokke. Desuden vil baren arbejde sammen med en række københavnske leverandører som for eksempel bageriet Hart, der kommer til at stå for en del af de snacks, man kan købe de dage, hvor der ikke er en regulær menu.

Den gamle telefonkiosk bliver forpagtet og brugt af Wulff & Konstali i dagtimerne, men lukker klokken 17. Her tager vinen nu over frem til klokken 23, hvor det er tid til sidste udskænkning.

»Det er jo en af Københavns bedste pladser. Der er sol næsten hele dagen og aftenen, men meget af livet om aftenen rykker til gaderne omkring Sankt Hans Torv. Det vil vi gerne ændre – i hvert fald den her sommer, hvor der er vendt op og ned på alt,« siger Jonathan Soriano, medstifter og partner i Vinsupernaturel.

Kun udendørs

Vinsupernaturel er normalt en international onlinevinhandel, som desuden har en fysisk butik på Gammel Kongevej. De har specialiseret sig i naturvine og har siden 2013 stået bag en række pop pp-arrangementer.

»Vi havde egentlig nogle projekter og skulle til at udvide, men så kom corona. Så vi måtte tænke i andre baner, og fik vi den her idé. Ud over at skabe liv på pladsen håber vi selvfølgelig også på, at vi kan gøre københavnerne mere nysgerrige på naturvin,« siger Jonathan Soriano.

Vinen kommer til at koste fra 50 kroner glasset, og der kommer kun til at være udendørs servering, mens gæsterne dog får adgang til cafeens toiletter overfor. Selve cafeen lukker klokken 19, men vil være bemandet med en vagt.

»Ligesom mange andre har vi også haft en trang til at lave aktiviteter og komme ud i det fri. Men det handler også om coronasituationen, som er nemmere at håndtere under åben himmel. Vi har afskærmning mod regn, men hvis vejret en dag er virkelig dårligt en dag, aflyser vi,« siger Jonathan Soriano.

Han er ekstra begejstret for, at udskænkningen kommer til at foregå fra en af byens historiske kiosker, som er tegnet af den danske arkitekt Fritz Koch, der levede frem til 1905. Han stod bag de sekskantede, små bygninger med kobbertag, som i dag bliver administreret af Københavns Ejendomme, der lejer dem ud til blandt andet cafébrug.

»De gamle kiosker har jo altid været i bybilledet, og de er en del af Københavns historie. Det er sjovt at forestille sig, hvordan der er blevet fragtet beskeder ud herfra til københavnerne – og at vi nu kommer til at lange vin over disken her,« siger Jonathan Soriano.