Frokostanmeldelse: Kødbyens søde slagtersvende serverer (næsten) perfekt julemenu

Fleisch kan noget med kød og serverer en af hovestadens mest delikate serveringer med rod i den traditionelle julefrokost.

Flesich Kødbyen
Restaurant Fleisch i Kødbyen på Vesterbro borger for gedigent og ukrukket håndværk med masser af velsmag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Uanset hvad man skulle mene om fuldskægsinvasionen på Vesterbro, så har det ikke bare højnet, men reelt skabt et gastronomisk boom i kvarterets gamle lurvede kødby.

Adskillige små forretninger med dedikerede og dygtige folk, der har fokus på f.eks. øl, hotdogs, eller andre nicheområder, er skudt op som velsmagende paddehatte på et sted, der langt op i 90erne virkede som det mest usandsynlige sted at starte en gastronomisk vækkelse.

Spisestedet Fleisch er et produkt af denne vækkelse, og her er køkkenet tydeligvis helt vågent.

Egen slagterforretning

Ud over frokost er der også aftenservering på Fleisch, samt en velassorteret bar, og så har stedet sin egen lille slagterforretning med et smalt udvalg af slagtervarer i højeste kvalitet, der naturligvis går igen på tallerkenen.

På Fleisch tager man kød alvorligt - og det kan smages Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Jeg valgte mig stedets særlige jule-servering, kaldet »Slagterens Julefrokost«. Og lad det være sagt med samme, du skal være meget sulten for at spise rub og stub! Min gæst valgte at gå a la carte.

Ølkortet er ikke overvældende, men der var et par spændende flasker. Jeg fik mig en Ale no. 24 Refsvindinge med mørk dybde, elegant aroma og let peber i smagen, dog uden at have for megen bitterhed og stadig med fin friskhed.

Som sidevogn fik jeg en Bornholmersnaps med valnød med meget lækker og næsten rom-agtig kvalitet i smagen.

Min gæst fik en Warsteiner som er en non-alkohol øl, der smager frisk, men også meget »maltet«.

Første servering på julemenuen var to slags sild. En julesild med kartoffel var perfekt krydret, med god varme og skarphed som modvægt til fiskens fedme, og konsistensen var perfekt, hvilket også gjaldt den medfølgende klassiske karrysild, der dog var ret anonym i smagen.

Dejlig skarp julesild, foran den mere anonyme søster, karrysilden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Smørmørt råt kød

Min gæst fik stedets varmrøgede laks, der udmærkede sig ved en stor saftighed i kødet. Det var tydeligt at fisken var røget nænsomt og med stor ekspertise. Laksen blev akkompagneret af en let og syrlig garniture på æble, granatæble og gedefriskost, toppet med friteret grønkål. En meget vellykket og elegant smørrebrødsservering.

Næste nummer på julemenuen var en velsmagende rødspætte, stegt til perfektion i pankomel, der gav fileten en let og sprød konsistens. En god, grov hjemmelavet remoulade med en gavmild portion frisk karse gav velbalanceret kant og syre til den sprøde spætte.

Eftersom Fleisch har sin egen slagter, ville det have været en skam ikke at tilkøbe stedets tatar til julemenuen (+75.-), så det gjorde jeg og delte med min ledsager.

Det fortrød vi ikke. Den delikate tatar af jersey-okseinderlår var på trods af den bevidst grove udskæring smørmør, og den medfølgende æggeblomme og estragoncremen fuldendte en af byens bedste serveringer af råt kød.

Min ledsager fik nu sin anden a la carte-ret, en hønsesalat, der på trods af stor rigdom i smagen var relativt frisk i udtrykket, garneret med syltede shitakisvampe og stedets egen verdensklassebacon. Man skal lede længe efter en bedre hønsesalat.

Superflæsk

Så kom svinet! Og særligt Fleisch’ udgave af den klassiske kamsteg med skarp agurkesalat og sprød rødkål, toppet med stor poppet svær, er et godt eksempel på, hvor fantastisk svinekød kan smage, når man respekterer produktet hele vejen fra jord til bord.

Kamsteg Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

For at sikre sig, at vi ikke gik udmarvede fra bordet, sluttede køkkenet den salte del af  julemenuen af med en voluminøs servering af leverpostej med god smag, uden levret bitterhed og med superbacon, rødbede og champignon. Min ledsager, der normalt helt holder sig fra leverpostej, måtte kapitulere og indrømme, at det smagte fortrinligt.

Juleserveringens eneste søde indslag og nådestød var en risalamande med let appelsinsmag og god syrlig kirsebærsauce. Portionen var dog noget sjasket i smagen og kornene alt for al dente. Dagens eneste svage servering.

På trods af den lidt skuffende dessert står det tilbage, at Fleisch serverer en af byens bedste frokoster, og julemenuen er den bedste, denne anmelder har fået længe. Desuden er lokalerne, omend let rustikke, hyggelige og med en god akustik. Servicen var upåklagelig, og kvaliteten og prisen hænger godt sammen. Har du endnu ikke fået en ordentlig julefrokost i år, så skynd dig på Fleisch, der hermed får fire store stjerner.

Fleisch
Slagterboderne 7-9
1716 København V
Smørrebrød fra 85.-