Food truck bliver til café med himmelsk is-sandwich

Skynd dig at smag Food Squads 'Maxibon', men pas på afhængighed.

bssd
Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvis du er ligeså meget oppe i årene som mig, kan du sikkert også huske is-reklamen 'There is nothing wrong with a Maxibon' - hvor isen var en blanding af småkage, is og chokolade.

Den idé har de også leget lidt med på caféen Food Squad i Borgergade 17F, og opfundet deres egen version med hjemmebagt cookie, Hansen-vaniljeis og flydende chokolade. Og det holder stadigvæk max(ibon).

Historien om Food Squad starter med ejeren Mads Winberg Andersen, der som barn nærmest voksede op i et køkken, hans mor var nemlig ejer af Restaurant Skagen. Så det lå lige for, at også Mads skulle gøre karriere i restaurationsbranchen.

Læs også: Guide: 12 lækre isbarer i København

Hans første skridt ud i madlavningen kom så, da han sendte sin food-truck Food Squad på vejen, hvor den rullede forbi mange af de store musikfestivaler, for at teste, om deres madkoncept holdt. Det gjorde det i dén grad.

Især deres 'crispy pulled pork burger' skabte kø foran den lille bil, og ret hurtigt fødtes drømmen om en ægte café.

De lyse lokaler i Borgergade 17F blev hurtigt sat fuldkommen i stand med sorte sten på endevæggen, brændestabel og hyggelige lamber - samt et bord 'oppe' i vinduet, hvorfra man 1½ meter oppe kan følge med i livet på gaden.

Og for ligesom at holde det i familien, fulgte Mads' mor med, og er således også at finde på gulvet og beviser til fulde, at erfaring bare er alfa omega, når det handler om serviceerhverv.

Food Squad har åbent hele dagen og serverer således både morgenmad, frokost og aftensmad.

Og jo, deres signatur-burger er selvfølgelig stadigvæk på menuen - ligesom et par veganske retter, lune rug-sandwiches og altså den før-omtalte cookie-sandwich, som nok skal trække stamkunder til stedet. Den er der absolut ingenting galt med.

Stemningen er meget afslappet og familiær, og til tørsten kan man forlyste sig med de gængse typer kaffe, et lille men godt øludvalg, vin samt en Indisk-produceret og økologisk fairtrade lemonade, hvorfra en del går til at støtte lokalsamfundet i det store land.

Læs også: Guide: De 5 gode indiske restauranter

Hvad: Food Squad
Hvor: Borgergade 17F, Indre By