Fem lune steder med knitrende pejs i efterårsmørket

Den fugtige københavnske efterårskulde sniger sig ind i undertøjet. Hyggebarometret stiger i mørket, og hvad er mere hyggeligt end en god gammeldags CO2-udspyer?

Kronborg
Der er ild i pejsen og kunst på væggene på Restaurant Kronborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl

Den meditative ro sænker sig over bymennesket, når det stirrer ind i de samme flammer som deres stenalderforfædre. Find roen midt i byen, mens du samtidig får noget godt at spise og drikke.

Her er et hurtigt overblik over nogle af byens bedste etablissementer med knitrende pejs:

Balderdash

De innovative cocktails er i særklasse i det rodede herreværelse på Balderdash. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

»Stedet har et VIP-lokale og et knaldhyggeligt kælderlokale med fungerende pejs og intim Bierstube-Gefühl. Vi valgte dog at sætte os til rette i det hyggelige og finurlige indgangslokale ved bardisken, så vi på nærmeste hold kunne følge med i kreationen af vores eksotiske cocktails.«

Læs hele anmeldelsen her.

Kronborg

Årets første torskerogn sad lige i skabet på Kronborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

»Ind kom en meget generøs portion vel- og nykogt rogn i skiver, som rejste sig i en rondel op fra tallerkenen. Oven på store, saftige dybrøde rejer, for en gangs skyld med tilstrækkelig smag til at være berettigede. Det vigtigste var dog næsten kvaliteten af den velafbalancerede, hjemmerørte mayonnaise. Uden den ville hele projektet være faldet til jorden.«

Læs hele anmeldelsen her.

Tata Cocktail bar

Tata på Hotel Sanders. Der laves en Spanish Highball. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix.

»Mine ængstelser blev hurtigt gjort til skamme, eftersom Tata, der har egen indgang, med sin dunkle belysning, dybe Chesterfield plysmøbler og ægte pejs udstråler varm hygge. Også cocktailkortet refererer til teatret: Første sektion, tituleret Curtain Up, indeholder citrusbaserede før-middag-venlige drinks, og så fortsættes der med 1., 2. og 3. akt med det mere tunge og dessertagtige for at slutte af i kategorien On the Go med klassikere i stil med Mojito, Margarita og Bloody Mary.«

Læs hele anmeldelsen her.

Nimb Bar

»Den gode platte« på Fru Nimb består af æblesild, klassisk tatar, smørstegt rødspættefilet og Unika Kry med kirsebær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Nimb Bar har masser af pejsestemning, indbydende cocktails og afternoon tea-serveringer.
Læs mere om baren her

Berlingske har ikke anmeldt Nimb Bar. Vi har dog anmeldt Fru Nimb, stedets gode smørrebrødsrestaurant.
»Jeg startede med stegt og formentlig også marineret sild, der ikke, som mange andre steder, kom ind lun og frisk tilberedt, men kold. Til gengæld var den fint garneret med rygeostecreme, ringe af rødløg og så en lille gulerod, som nærmest var dehydreret, formentlig har været saltet og derefter syltet a la japansk tsukemono – faktisk frokostens fineste detalje. Det udmærkede rugbrød var fra Tivolis eget centrale bageri, meget mørkt (farvet med malt?) og med en del hele korn og frø.«

Læs hele anmeldelsen her.

Cap Horn, Nyhavn

På Cap Horn er de ikke fedtede med brændeknuderne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix.

»På Cap Horn er de ikke fedtede med brændeknuderne, så vær forberedt på, at du godt kan få sved på panden, når du sidder med ryggen til pejsen. Som den sande gentleman du er, giver du selvfølgelig din date den bedste plads med udsyn til pejsen.«

Læs hele anmeldelsen her.