De 6 gode burgere

For nogle er en burger bare en hurtig tømmermandsspise. For (os) andre er en burger en delikat, fornøjelig og helstøbt spiseoplevelse, som - når de er lavet helt perfekt - kan sende smagsløgene i den syvende himmel. København har rigtig mange gode burgere, og vi har udvalgt seks, som er værd at forkæle maven med.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sokkelund Cafe & Brasserie på Frederiksberg

Foto: Mikkel Møller Jørgensen.

Midt på Smallegade på Frederiksberg ligger populære Sokkelund og putter sig under sorte markiser. Stemningen er som på en trendy pariser-cafe, menukortet er fransk - og så er der lige burgeren, der er legendarisk blandt de lokale og kendere.

Sesambollen er bagt på briochedej, og kødet er fra Grambogaard, hvor især den lynstegte tatarbøf er et delikat hit. Til burgeren – som kan spises med kniv og gaffel uden at eksplodere – kommer sprøde hjemmegjorte pomfritter med dressingerne aioli og bearnaise. På Sokkelund er de seriøse med deres burger, og de tager nogle gange på studieture til det store udland for at finde inspiration, så de kan småjustere indhold, fremgangsmåde og smage for at ramme den perfekte burgersmag.

Haché Gourmet Burger ved Nørreport

Foto: Kaspar Mørk.

Lige overfor Torvehallerne på Israels Plads ligger burgerrestauranten Haché Gourmet Burger, og her kan det godt tage lidt tid at bestemme sig. For menukortet byder på godt 20 forskellige burgervarianter, så du skal lige mærke efter, om ganen er mest til chili, blue cheese, portobello svampe, chorizo, bacon, feta, spejlæg, kylling, kød eller vegetar. Eller ‘bare’ en helt almindelig, klassisk cheeseburger.

Du kan sagtens tage burgeren med hjem, men Haché er også en burgerrestaurant med masser af plads til sultne gæster. Er du stadig lækkersulten, når tallerkenen er slikket ren, så prøv Hachés skotske dessertspecialitet; 2 dybstegte Marsbar med vaniljeis … velbekomme.

 Se menuen på Haches eget website

Cocks & Cows på Gl. Strand

Foto: PR.

Gemt bag metrobryggeri i kanalen ligger Cocks & Cows og hygger sig i en kælder på Gl. Strand. I de rummelige kælderlokaler og ved bordene på fortovet har københavnere mæsket burgere i sig siden åbningen i 2010 og dét med så stor glæde, at burgerrestauranten vandt AOK’s ‘Byens Bedste Burger’-pris i 2012.

Som hos byens andre gourmetburgerjoints har Cocks & Cows ikke bare en klassisk- og en cheeseburger, men har leget med genren og også sat burgere med græsk, italiensk og spansk særpræg på menukortet. Fritter og sodavand og dressinger er naturligvis også en del af oplevelsen..

 Se menuen på barens eget website

MASH i Bredgade

Det ville være mærkeligt at have et moderne, amerikansk steak house uden en burger på menuen. Og Mash i Bredgade skuffer da heller ikke. Siddende i de røde båse eller på en barstol med udsigt til Bredgades mylder kan man her sætte tænderne i en gedigen burger med 250 gram bøf og tynde chili fries.

Fordi Mash også er en bøfrestaurant, er der i tilfælde af voldsom sult også mulighed for at klemme en forret eller en dessert ned.

 Se bar-menuen på MASHs eget website

No. 1 Aarhusgade

Foto: Kaspar Mørk.

Kokken Morten Køster på gourmetrestauranten No.1 i Århusgade på Østerbro har i årevis haft sin MacKøster – en mini-burger med foie gras - som signatur-ret, men er sulten større en til en miniburger, så gå all in og bestil den ekstravagante gastroburger, der består af hakket oksekød max 4% fedt, rørt trøfler og hakkede urter, serveret i en hjemmebagt bolle med durummel.

Der er også ´remolata´ på mascarpone/bladselleri/skalotteløg/hvidløg samt trøffelmayonaise og frise salat samt tyndt strimlet bladselleri for at få lidt bitterhed til det fede. Og selvfølgelig en skive stegt foie gras for at få det ekstravagante touch. Som tilbehør er der Pommes Allumettes med trøffelolie og hjemmerørt BBQ med røget læsøsalt.  
Læs mere om Aarhusgades finanskrise-tilbud

Halifax i Frederiksborggade

Foto: Else Bjørn.

Siden 2006 har burgerrestauranten Halifax i Frederiksborggade givet københavnerne et gourmet alternativ til fastfoodburgeren. Siden er restauranten blevet til en kæde bestående af fire restauranter (to i city, 1 på Frederiksberg og en på Østerbro), men det er i kælderlokalerne i Frederiksborggade, det hele begyndte - og stadig foregår.

Konceptet er ens på alle fire restauranter: Man skræddersyr selv sin burgermenu via fire trin. Først vælges en destination (der er ni forskellige burgervarianter opkaldt efter en lokation i verden - Kreta-burgeren er eksempelvis med tzaziki og så fremdeles), så vælges en bøf (okse, kylling, kikærter eller selleri), så vælges tilbehør (fritter, kartoffelmos, salat eller tortilla chips), og endelig vælges en dip. Og så burde måltidet være, lige som du vil have det.
Se menuen på Halifax' eget website