De 5 gode sandwich

Gider du ikke smøre madpakker, så snup en sandwich med i parken eller på stranden. AOK har fundet 5 sandwich i København, som er værd at nyde på en sommerdag.

Foto: Else Bjørn
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ma Poule i Torvehallerne

Foto: Marie Hald.

Måske Københavns allerbedste sandwich lige nu. Ma Poule i Torvehallerne laver kun en sandwich, men hvilken sandwich. Oh la la.

Et sprødt ciabattaflüte smurt med sennep proppes med lun confit de canard (confiteret and) fra en stor jernpande. En lille håndfuld rucolablade tilsættes og voila: Frankrig, lykke og velsmag i én mundfuld.

Er man bare det mindste frankofil, vil selve købsoplevelsen også være en fornøjelse, da sandwichen laves og serveres af glade franskmænd med baret og forklæde.

Berkeley i Nansensgade

Her er den så, sandwichen. Take it or leave it. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Menukortet hos Berkeley i Nansensgade er ret overskueligt. De har én sandwich, til gengæld er den virkelig god. Forkæl dig selv med friteret kylling og spicy kålsalat (kål, marinerede rødløg, bredbladet persille, jalepenos og vinaigrette) til 65 kr.

Lotte’s ved Kongens Have

Foto: PR.

Lotte’s Sandwichbar ligger 20 bekvemmelige skridt fra indgangen til Kongens Have - i den ende af Kronprinsessegade, som er tættest på Gothersgade.

Selv om området er rigt på bagels, sandwich, pølser, pizza og kinabokse, så sværger AOK alligevel til Lotte’s lækre sandwichs, der altid er proppet med lækkert fyld og serveres i sprøde ciabattaboller eller wraps.

Funders ved Rådhuspladsen og Frederiksberg Have

Foto: Fredrik Clement.

Den lille sandwichbar Funders havde så stor succes i Vester Voldgade, at de heldigvis har udvidet biksen med en filial i Frederiksberg Have og i Bibliotekshaven bag Christiansborg.

Funders i Vester Voldgade har fra starten serveret drønlækre sandwich i enten rugbrødsboller eller lyse italienske boller.

Udvalget af fyld er ikke så stort, men til gengæld er det velsmagende. Især laksen og gedeosten er afhængighedsskabende.

Joe and the juice rue verte Fold sammen
Læs mere
Foto: Else Bjørn.

Et besøg på en af den trendy juicebars mere end 17 steder i hele København (både S, V, Ø, N og Frederiksberg) kræver, at man forbereder sig mentalt på høj musik og unge, hippe ekspedienter, der gør en dyd ud af at være smarte og holde deres egen juicefest.

Men tør man snige inden for, så venter en sandwich, der oser af lækkerhed. Sprødt, tyndt brød med lækkert fyld og varmet til perfektion. Især varianterne med tun og avocado er to die for.