De 5 dates

AOK har fundet fem bud på en romantisk aften.

Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den uforpligtende til en blind date

Foto: Malte Kristiansen.

...

Skal du på date med en, du ikke kender ret godt – måske endda en, du aldrig har stået ansigt til ansigt med, er det en god ide at sænke forventningerne og mødes til en kop kaffe eller et glas vin frem for til en middag, som du halvvejs inde i kun ønsker at slippe væk fra hurtigst muligt.

Vælg i stedet en cafe, hvor I kan blive hængende og spise i baren, hvis nysgerrigheden stadig er til stede efter en times tid.

Falernum, Bibendum og Panzon, som er alle er ejet af Kenn Husted, har en tilbagelænet, uformel stil, der gør det nemmere at slappe af, og hvis du ikke i forvejen er stamgæst eller har mange venner, der kommer her, er de gode bud på et mødested, hvis du kommer inden det store aften-ryk-ind, hvor der bliver trængsel både ved bordene og baren.

Maden er ikke billig, så regn med min 150 kroner for et aftenmåltid – dertil kommer den vino I drikker. Vand til vinen er gratis.

Hvad: Falernum
Hvor: Værnedamsvej 16, Kbh. V. 33 22 30 89
Hvornår: Man-tor 8-24, fre 8-02, lør 10-02, søn 10-24

Den nostalgiske for livsnyderne

Foto: PR.

Den intime restaurant 1. th. en gammel herskabslejlighed på Herluf Trollesgade bag Det Kgl. Teater et anderledes bud på en restaurant-middag. Når du har bestilt bord, modtager du med posten en skriftlig invitation til klokken 18.30 (og et girokort på 1350 kroner per mund, som skal betales på forhånd).

Alle gæster ankommer samtidig og får serveret drinks i stuen, som var man til et privat selskab. Man deler kun bord med sit eget selskab, men følges med de andre gæster gennem den kreative gourmetmenu.

Aftenen slutter i de bløde møbler med kaffe, sødt og avec, så det er en god ide at lade bilen stå. 2700 kroner for en middag for to er ikke billigt, men når du både regner velkomstdrinks, vand, vin, kaffe og avec med, er prisen ikke urimeligt for en dejlig aften i de fine stuer og det store, åbne landkøkken på 1. th., hvor du kan følge de skarpe kokkes arbejde.

Hvad: 1.th
Hvor: Herluf Trollesgade 9, 1. th., 33 93 57 70
Hvornår: Kl. 18.30 onsdag til lørdag.
Hvordan: Kun mod forudbestilling på 33 93 57 70

Den hotte for chili-elskere

Spicy pomolo-salat med tigerrejer og hjemmelavede reje-chips med chili-mayo på Chai Wong på pre-opening-aften 31. oktober 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Else Bjørn.

Verdens mest sexede restaurant er Hakkasan blevet kaldt. Ikke kun på grund af den aromatiske, asiatiske og spicy mad, men også på grund af belysningen, som skaber en intim stemning omkring hvert bord.

Her ser du smuk ud Sådan er det også på Chai Wong. En spotlampe over hvert bord sørger for at maden og du og den eller dem, du spiser sammen med, tager sig smukkest muligt ud, mens resten af restauranten er dunkel. Skiftet mellem lys og mørke får afstanden mellem de små borde, der står tæt, til at synes større.

Spis i sengen Du sidder på sofabænke mod væggen eller vinduet eller på asiatiske skamler med en pude på. Skal det være mere komfortabelt og intimt, kan du spise i en af restaurantens sortlakerede spisesenge, hvor man kan indtage sit måltid i tilbagelænet romersk stil - og beskyttet for nysgerrige blikke.

Asiatisk miks Chai Wongs menukort er inspireret af Thailands nabolande, hvor det indokinesiske køkken møder et miks af det kinesiske køkken og de lokale madkulturer i landene omkring Thailand.

Læs mere om Chai Wong og se brugernes anmeldelser

Den babysittervenlige for forældrene

På Tony's kan du vælge 3 retter for 200 kroner. To af hovedretterne skal du betale op til 100 kroner i tillæg for, men spaghetti og kødsauce, som Lady & Vagabonden spiser på Tony's i Disneys tegnefilm, koster ikke ekstra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Else Bjørn.

...

Når man både skal finde tid, børnepasning, og penge til middag og babysitter på et i forvejen presset på budget, er der langt mellem restaurant-besøgene. Sådan behøver det ikke at være.

Hvis I spiser på en af Madklubbens restauranter, som serverer tre retter for 200 kroner på max to timer, behøver aftenen ikke at blive voldsomt dyr i hverken babysitter- eller restaurant-regning. Madklubben, Frankies og Tony’s har flere hold gæster ved samme bord i løbet af en aften, og derfor har I kun bordet i to timer, og må vælge mellem at spise tidligt eller sent, men den deadline er en fordel, hvis man har en babysitterløn, der tikker derhjemme.

Tony’s i Havnegade er italiensk og opkaldt efter Lady & Vagabonden. Maden er pænt anrettet, og hæderlig til prisen. Holder I jer fra dyre tilvalg og ikke beder om vand (til 40 kr.) kan I på Tonys få gode to timer sammen uden børn, selvom bordene står så tæt, at det ikke er denne aften I får snakket om, hvorfor I ikke har haft sex i et år.

Hvad: Tony’s
Hvor: Havnegade 47, Kbh. K, 33 13 33 07
Hvornår: Alle dage 17.30-22, søndag dog til 21
Hvordan: Book på bistrobooking.dk/tonys

Den sexede for de spontane

Foto: Else Bjørn.

...

Er du for sent ude med bordbestillingen, kan du i stedet overraske kæresten med sushi og en romantisk picnic på stuegulvet med stearinlys, champagne og pejseild på dvd.

Sushi er perfekt som februar-take away: Den bliver ikke kold på vejen hjem, eller hvis velkomstkysset trækker ud og giver appetit på mere. Vil du vinde tid, kan du via Roomservice få maden leveret, hvis du ikke bestiller i sidste øjeblik.

Hos Sushitarian kan du få helt almindelig sushi med laks og tun, reje og hvid fisk, men også mere spændende nigiri med blæksprutte, toro (den fede del af bugen på tunen), østers og foie gras. Er du træt af ris, så prøv sushiens sofistikerede søster sashimi’en. 

Regn med minimum 400-650 kroner for to personer. Til gengæld kan du købe en flaske Bollinger champagne hos Kjær & Sommerfeldt til 395 kroner, hvilket kun er 50 kroner mere end en halv flaske champagne koster på restauranten – og så sparer du tilmed taxaen hjem.

Du kan med fordel supplere sushien med en hjemmelavet crudité (fransk for råkost) af fintstrimlet fennikel, blegselleri og evt. glasskål dryppet med lidt citron og en god olie. Glem ikke at købe en lille kage til desserten, hvis du vil glæde en kæreste med en sød tand.

Hvad: Take away-sushi
Hvor: Sushitarian, Gothersgade 3. Kbh. K, 33 933 054
Hvordan: Bestil sushitarian.dk eller på Roomservice.dk