Danske Michelin-stjerner udskudt på ubestemt tid

På grund af coronapandemien er »Store Michelin-dag« udskudt til engang i foråret, hvor der vil være premiere på de nye, grønne Michelin-stjerner til særligt bæredygtige restauranter.

De eftertragtede stjerner bliver formentlig uddelt i til foråret trods de mange nedlukkede restauranter. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Normalt får kokkene dårlig mave, mens de danske medier er tapetseret væg-til-væg med Michelin i dagene op til uddelingen af de eftertragtede stjerner.

I år skulle stjernerne have været på mandag den 8. februar, men Michelin-guiden har besluttet at rykke lanceringsdatoen for »Michelin Guide Nordic Countries 2021« til engang i foråret. Den endelige dato er ikke besluttet, men det ligger fast, at uddelingen af de eftertragtede stjerner vil foregå ved en digital event, der afholdes i samarbejde med Visit Region Stavanger i Norge.

Ændringerne sker på grund af coronapandemien, der ikke gør det muligt at samle mange mennesker fysisk, som det ellers var planen i næste uge i Stavanger.

»Det seneste år har været ekstremt udfordrende for restaurationsbranchen i hele verden. Alligevel har vores team været utroligt imponeret over det engagement og den kreativitet, som kokke og deres medarbejdere har udvist under krisen. Ved at vi holder fast i at lancere 2021-stjernerne i den nordiske Michelin-guide i et år som dette, håber vi på at kunne fejre og skabe opmærksomhed om hele branchen,« siger Gwendal Poullennec, international direktør for Guide Michelin.

Udover uddelingen af de eftertragtede Michelin-stjerner vil den digitale lanceringsevent også inkludere det nye udvalg af Michelins »grønne stjerner« – en anerkendelse til restauranter, som er dybt engagerede i bæredygtig gastronomi. Og for tredje år i træk uddeles også de særlige hæderspriser til kokke, som formår at påvirke og udvikle branchen på forskellige måder.