Anmeldelse: Retour Steak

Oubæk og hans folk har fint styr på bøffen – og ikke mindst alt det andet - på Retour Steak II i Trommesalen.

Retour Steak på Vesterbro er ifølge Søren Frank et besøg værd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tilsyneladende ingen grænser for københavnernes appetit på bøf. Således har kokken og restauratøren Rasmus Oubæk (Retour, Pluto, Mêlée) netop åbnet Retour Steak II i Trommesalen på Vesterbro, hvor før Brasserie Degas havde til huse. Angiveligt fordi Oubæk hver eneste aften har måttet afvise omkring 100 gæster på de andre adresser.

For dem, som allerede kender Retour I i Ny Østergade, er der intet nyt under solen. I hvert fald hvad angår menuen, som praktisk talt er identisk, mens lokalet derimod, trods de bare hvide vægge og den formningslokale-agtige indretning med arkitektstole og skolelamper, er mere hyggeligt end hos etteren. 

Læs også: Kongen af bearnaise føjer endnu en steak til sortimentet

Der er presset en del gæster ind i spisesalen, så på en sprængfyldt aften som den, hvor vi lagde vejen forbi, er støjniveauet betragteligt.

Gud ske lov er ikke alt bøf på Retour Steak, vi startede således med et par serveringer i kategorien snacks. Oubæks lune kalveterrine (denne dag med bl.a tunge og brisler) har jeg spist adskillige gange på kokkens andre outlets, men gammel kærlighed ruster som bekendt ikke: Oubæks kunnen udi terriner, pâteer og rillettes er mange gange mere interessant end kokkens evne til at vende en bøf på panden og røre en bearnaise.

Spækkebrættet med blandet charcuteri – svinerillettes, pata negra skinke, forskellige pølser af god kvalitet og kogt vagtelæg – er også en gammel kending, som gjorde mig tryg og glad. I glasset udmærket champagne blanc de blancs fra Vergnon (100 kr.)

Selv om jeg har tilbragt mange måneder af mit liv i Italien, husker jeg ikke umiddelbart, hvornår jeg sidst har fået bedre ravioli end Oubæk havde i ærmet denne aften med både fyld og topping af forskellige svampe, f.eks. tragtkantarel og bøgehat.

I glasset fik vi en fadlagret hvidvin fra Loire La Bodice fra Hervé Villemade, som kombinerede sauvignons grønne og græssede aromatik med chadonnays kropslige fedme.

Læs også: Her er kokkenes kok 2013

Selv om vi ikke var helt så højt op at ringe over den anden forret, en skive foie gras-terrine, så havde den dog det fornødne twist, som afholdt mig fra at falde i søvn i form af en salat af frisee, konfiterede andekråser og tynde skiver af røget andebryst. I glasset klarede den rige riesling fra Binner i Alsace fedtlever og venner uden anmærkninger.

Efter at have læst hvordan visse af mine anmelderkolleger har skamrost Retours hele hummer garneret a la bøf med bearnaise og fritter (samt spinat og perleløg), var jeg nødt til at prøve dette formodede mesterværk.

Den canadiske farmede hummer var da også fint tilberedt og saftig, men desværre var smagen tæt på at lide druknedøden i den voldsomme bearnaise og de hårdstegte fritter. En hvid bourgogne saint romain fra Sarnin-Berrux var en fin ledsager til hummeren.

Blandt flere forskellige bøfmuligheder havde vi valgt en 350 grams ribeye fra Uruguay. Der var tale om virkelig veltilberedt bøf, saftigt medium rare hele vejen igennem som ønsket med markant sprød stegeskorpe.

Kødet var, som normalt fra denne del af verden, uhyre mørt, men ikke så markant i smagen som godt dansk krogmodnet oksekød. Tilbehøret, bearnaise og fritter, kom på helt anden måde til sin ret her end sammen med den mere sarte hummer.

I glasset en rå ung børste, 2012 Syrah Rouquemoute fra Cossard - efter sigende opkaldt efter danske importør Jeppes røde garn. 

Læs også: Hip ny restaurant byder på småretter, sangria og fællesskab

På dette fremskredne tidspunkt havde vi reelt ikke mere appetit tilbage, men for syns (og anmeldelsens) skyld tog vi en sidste runde: Dagens to oste var begge faste og glimrende: Comté og en hvidskimmel på ged. Cheesecaken var ligeledes klassisk og velsmagende og kom med blommer.

Det kan godt være, at boeuf bearnaise ikke er verdenskunst, men skal det være, må vi konkludere, at Retour Steak leverer varen. Ikke mindst tilbyder biksen et par skarpe forretter for dem, som mener at livet kan være andet og mere en bøf med fransk smørsauce.

Tillagt udmærket betjening og et vinkort, som selv om det er mere konservativt og begrænset end f.eks. Pluto, fungerede OK for os, lander vi på fire gode stjerner.

Hvad: Retour Steak Vesterbro
Hvor: Trommesalen 5, Kbh. v. tlf 8863 0292
Priser fra: Hovedret 175 kr., vin 300 kr.