Anmeldelse: MadMad Madbodega

Hipster-restauranten Mad-mad Madbodega serverer veltilberedt, grøn og bæredygtig mad uden unødvendige svinkeærinder.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er næsten ikke noget ved MadMad Madbodega (udtales: Mad (på engelsk)-mad (på dansk) madbodega (på dansk)), som ikke er politisk korrekt: Råvarerne er sæsonbetonede, økologiske og hentet i radius af 200 kilometer fra Vesterbro. Kødet kommer fra frilandsdyr - bortset fra lam og ko, som er bandlyst p.ga. deres høje CO2-udledning. Madspild er elimineret, og så er restauranten finansieret gennem crowdfounding på Kickstarter.

Det lyder så rigtigt, at der næsten ikke kan være danskere bag. Det er der heller ikke, Mad-mad Madbodega drives af de to amerikanere Heather Thomas og Marian Reed, som begge har taget deres MBA på CBS i København. Bag gryderne står dog pæredanske Martin »Guf« – kendt fra »Go’ Morgen Danmark« og Nose2tail - med hipsterskæg og -hue.

Se også: Maj: Her er 8 nye steder du skal kende

Kortet åbner mulighed for at enten at vælge mellem en stribe retter i halv størrelse eller bestille 10 serveringer, som serveres family style på delefade. Vi valgte sidstnævnte løsning og startede med et glas udmærket crémant de loire fra Tessier (85,-) fra det ganske lille vinkort og fik samtidig første runde af menuen, som bestod af snacks: Syndige spyd med tykke skiver fed bacon glaseret i maltsirup. Dejligt sprøde, puffede svampechips med svampemayo, begge lavet på markchampignon. Pizzaagtige, grillede fladbrød med urtecreme og endelig en udsædvanlig jerky, ikke som normalt lavet på oksekød, men af dehydrerede rødbeder, som havde den rigtige seje konsistens – sjov, men dog næppe med evergreen-potentiale.

Anden runde fulgte samme opskrift, enkle serveringer af gode, sæsonrelevante råvarer. Vi var ikke mindst glade for to gange biodynamiske asparges fra Birkemosegård: De grønne asparges var grillede og kom med ansjosmayo og sprøde brødcrouter, mens de hvide, som nok var aftenens bedste ret, var dampede og serveret i kærnemælkscreme med peberrod og boghvede.

En tallerken med kyllingehjerter blev serveret med sprødt kyllingeskind og urtecreme, og så tilkøbte vi, for også at få lidt fisk, en gang paneret, herligt sprød rødspætte, som blev serveret på britisk vis med »mushy peas«, mosede ærter med mynte. I glasset have vi en både god, sjov og prisfornuftig orange vin fra Tinajas de la Mata i Spanien (60,-), som klarede retterne fint.

Se også: Nørrebro-restaurant rykker op i verdenseliten

Til hovedret var der mere guf fra Birkemosegård, vi fik bittesmå lækre danske kartofler på størrelse med fingerbøl, drysset med diverse blomster og en emulsion af hjertesalat. En tallerken med jordskokker var bagt i 24 timer, så de nærmest var blevet helt karamelliserede, serveret med drænet yoghurt og dildolie. Og endelig en god, saftig rosastegt svinekotelet. I glasset en flaske let og frisk rødvin, L’Erebe, cabernet franc fra Les Maisons Brulees I Loire (425,-).

Der var mere sæsonbetonet mad til dessert: En jordbærkage med flødeskum og revet chokolade og berliner phannkuchen med fyld af rabarber. Endnu et par stille og rolige, meget basic serveringer, som ikke desto mindre smagte godt. MadMad Madbodegas køkken er måske ikke byens mest elaborerede eller elegante, men det slår til gengæld ikke større brød op, end det kan bage. Guf og co. står for et enkelt no-nonsens-køkken, der, når det som her udføres fejlfrit i kombination med fin betjening, nemt trækker fire stjerner.

Hvad: MadMad Madbodega
Hvor: Vesterbrogade 96, Kbh V. tlf 33-337090