Anerkendt morgenmads- og dessertbar åbner tesalon i Magasin

For 100 år siden lå der en tesalon på dameetagen i Magasin. Nu kan københavnerne igen glæde sig over at have fået en stilet en af slagsen.

Den nye te- og kagesalon i Magasin, Wintersspring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gita Femhøj

For under et år siden åbnede Winterspring på adressen Store Strandstræde 16 efter, at kvinden bag, Karina Schmitt Lund, igennem flere år havde solgt sine eftertragtede is og kager, som flere kendte Michelinkokke står bag, i pop-up-shops rundt omkring i byen.

Læs også: Om Winterspring på Store Strandgade

Det luksuriøse morgenmads- og dessertunivers viste sig hurtigt at blive en stor succes, og nu satser Winterspring endnu mere på det københavnske marked ved at åbne en lillesøster på dameetagen i Magasin.

At valget netop er faldet på Magasin er ikke helt tilfældigt,. Der lå nemlig en tesalon på dameetagen for over 100 år siden, og derfor har man også valgt, at netop te skal have en central placering i den nye salon, hvor man kan vælge mellem 25 forskellige varianter. Ud over te kan man også købe forskellige kager, morgenmad, frokost og Wintersprings signatur-is.

Se billederne: Kig indenfor på Københavns nye morgenmads- og dessertbar

Michelinkokke i køkkenet

Menukortet adskiller sig en del fra det oprindelige på Winterspring i Store Strandstræde, men det er stadig det samme køkkenpersonale, bestående af både danske og udenlandske Michelinkokke, der står for maden. De kommer ikke til at være fysisk til stede i den nye afdeling i Magasin, men det er dem, der instruerer personalet i anretninger med mere.

Priserne er tilpasset Magasin, og er dermed lidt lavere end i Store Strandstræde. Men udvalget af kager er heller ikke helt det samme på de to cafeer. Dog vil udvalget, ligesom på den oprindelige cafe, variere efter sæsonen. Lige nu kan man f.eks. finde flødeboller, kanelgifler, blommesnitter med hybenrose og mazarinkager blandt de søde sager.

Wintersspring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gita Femhøj.


Åbningstiderne følger Magasin, hvilket betyder, at man kan købe morgenmad fra kl. 10. Morgenmadsmenuen er ikke stor men fin, hvis man bare vil have en god lille anretning. Her kan man vælge mellem; jersey yoghurt (med granola, nødder, æble og æblesirup), skyr (med rabarbergranola og blommer), rugbrød (med creme af hasselnød og kakao) samt rugbrød (med modnet havartiost). Priserne ligger mellem 35 og 65 kr.

Små nydelsesøjeblikke

Udover morgenmad er der små frokostanretninger på menuen, samt selvfølgelig Wintersprings signatur-is, som både kan nydes på stedet eller købes med hjem i bokse.

Om Winterspring fortæller Karina Schmitt Lund: »Vi er drevet af passionen om at føre smagsoplevelser på Michelinrestaurantniveau over i hverdagens daglige ritualer og små nydelsesøjeblikke. Med vores is, dessertbaren i Store Strandstræde, og nu også tesalonen i Magasin hylder vi de små øjeblikke med vores sansefulde serveringer, og det er en del af vores filosofi, at Winterspring nydes sansefyldt og nærværende.«

Wintersspring. Fold sammen
Læs mere
Foto: Gita Femhøj.

Det er ikke kun smagsløgene, der bliver forkælet i den nye tesalon. Interiøret er også nøje udvalgt og skal være med til at give en personlig og autentisk oplevelse. Det gælder både samlingen af svensk keramik skabt specielt til tesalonen, de håndblæste glas fra Jochen Holz, Sori Yanagi-bestik og bogreolen med kunst fra engelske New Craftsmen, bøger fra Books & Company og de særlige tebakker designet af Ilse Crawford.

Hvad: Winterspring tesalon
Hvor: Magasin, Kgs. Nytorv, København K
Hvornår: Mandag til søndag kl. 10-20