5 københavnske kokke du skal følge på Instagram

Vi har fundet fem kokke du skal følge på Instagram. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med de sociale mediers indtog er madbilledet blevet en sportsgren, hvor kernesunde speltpiger poster quinoa-grød med Earlybird-filter, hipstere klikker løs i den lokale pølsevogn og hende den irriterende overskudsagtige veninde plastrer din newsfeed til med portrætter af hjemmelavet brunch.

Men byens bedste branchefolk er også hoppet med på trenden, og bruger især foto-app'en Instagram til at dele ud af deres kreationer, inspirationer og observationer.

Vi guider her til 5 københavnske kokke, du med fordel kan følge for at få fornyet din feed med gastronomisk livskraft af ypperste kvalitet.

Foto: Instagram.

René Redzepi, Noma: @reneredzepinoma

René og hans team har i flere år været på forkant, når det gælder om at drage nytte af de sociale medier. Via Instagram kan du således også følge med bag kulisserne, når verdens anden bedste restaurant tryller med nordisk nytænkning i det gamle pakhus på Christianshavn.

Foto: Instagram.

Henrik Jyrk, Kul: @jyrk

Sammen sin tidligere kollega fra The Paul, Christian Mortensen, slår Henrik Jyrk d. 13. november dørene op til sin nye, amerikansk-inspirerede restaurant Kul i Kødbyen. Henrik benytter flittigt Instagram, hvor der postes billeder af byggearbejdet og ikke mindst de fristende, grillede kødudskæringer, der kommer til at danne rammen om menukortet.

Foto: Instagram.

Francis Cardenau, Le Sommelier, MASH, Umami: @frc6

Restaurationsbranchens lille, franske Duracell-kanin kender du måske allerede fra TV2's Cecilie og Madklubben. Det er dog ikke kun på fjernsynet, men også på Instagram, at det gastronomiske livsstykke deler ud af sin store kærlighed til gedigne madoplevelser.

Rasmus Bredahl, Madkonsulenten.dk: @madkonsulenten

Rasmus Bredahl har været vidt omkring som kok på nogle af landets bedste restauranter, men arbejder i dag som konsulent og foredragsholder. Han har blandt andet været inde over udformningen af regeringens nye kostråd. På Instagram leverer han dagligt faverige eksplosioner af salater og sund kost.

Foto: Instagram.

Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: @Mielcke

Når han ikke er dommer i Masterchef eller tryller i køkkenet på sin kreative gourmetrestaurant i Frederiksberg Have, finder Jakob Mielcke tid til at poste masser af billeder online. Der er mere tale om madkultur end rene madbilleder, der bl.a. byder på smagsprøver fra hans mange appetitvækkende rejser.