23-årige Nina er Nordens bedste sommelier

Der har netop været Nordisk Mesterskab for de ypperste vin-eksperter. København kan klappe sig selv på skulderen.

Nina Jensen fra Restaurant Anarki er Nordisk Mester for sommelierer. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag d. 2. oktober blev det årlige nordiske mesterskab for sommelierer afholdt på Hotel & Restaurantskolen i København.

I konkurrencen dyster de to bedste sommelierer fra hver af de fem nordiske lande i forskellige discipliner. I den indledende runde skulle 10 sommelierer reduceres til 3, som senere skulle mødes på scenen i finalen.

Læs også: Danmarks bedste sommelier åbner vild restaurant

Den indledende runde bestod bl.a. af blindsmagning af vin og spiritus, en times lang teoretisk prøve samt dekantering af vin og arbejde bag baren med at lave cocktails.

Da finalen skulle skydes i gang kl. 15.00, var feltet blevet barberet ned til én dansk deltager, nemlig Nina Jensen, samt to svenskere, Frida Hansson samt Fredrik Lindfors.

Billedserie: Her er top-sommelierens anarkistiske restaurant

På scenen skulle finalisterne igennem en række prøvelser, som dels viste deres evne til at arbejde i en restaurant og samtidig testede deres grundlæggende viden om vin og andre drikkevarer. De blev også testet i blindsmagning af vin foran det fremmødte publikum.

Da finalen var overstået og efter en lang dommervotering stod det klart, at årets vinder blev den blot 23-årige Nina Jensen fra Restaurant Anarki på Frederiksberg.

Madanmeldelse: Anarki er specialiseret i god stemning, indmad og sjove flasker

Det betyder, at Anarki nu har to Nordiske Sommelier-mestrer i folden, da en af restaurantens partnere, Christian Thorsholt Jacobsen, vandt sidste gang, der var nordisk mesterskab i København for fem år siden.