Golfspiller fældet i dopingtest

En italiensk professionel er faldet i dopingfælden: En test viser, at han har taget et middel, der slører brug af steroider.

Golf har fået sin første større dopingsag, skriver Golfonline.dk. Italieneren Alessandro Pissili er i en A-prøve testet positiv for brug af stoffet finasteride.

Sagen er dobbelt ulykkelig, idet Pissili sandsynligvis ikke har været ude på at dope sig: Medicinen er taget gennem to år som led i behandlingen af prostata-problemer, men da stoffet samtidigt er udbredt som sløringsmiddel til at skjule brug af steroider, er det på den forbudte liste. Det er her andel halvdel af ulykken ligger; Pissili har sandsynligvis ikke været klar over, at han gjorde noget galt, men nu er fælden klappet, og han bliver sikkert idømt to års karantæne.

Golfonlines bridge-kyndige skribent skriver, at en kortspiller for fire år siden mistede sin sølvmedalje ved VM på grund af brug af et middel, som vedkommende blot skulle have søgt dispensation til at anvende. Det samme er tilfældet i Pissilis sag, men nu er det for sent.

Den tidligere storspiller i golf Gary Player udtalte forud for British Open, at det haster med at indføre generel dopingkontrol i golf, idet han personligt kender til flere tilfælde af brug af ulovlige stimulanser. Den aktuelle doping-prøve blev foretaget af Italiens olympiske komite.