Træerne i byens parker bliver hugget ned – skal skaffe brænde til kremeringen af de mange lig, der hober sig op i gaderne

Smitten er vokset eksplosivt i New Delhi og resten af Indien. Det samme er antallet af døde, der nu tvinger krematorier til at brænde de afdøde på åbne bål i gaderne, så ligene ikke hober sig op.

 
Indien er lige nu hårdt ramt af coronapandemien. Video: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Sarah Sander, Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ligene fra de mange døde hober sig op, efter at Indien er ramt af et voldsomt smitteudbrud, der har kastet landet ud i kaos.

Det har tvunget krematorier i den indiske hovedstad New Delhi til at bygge midlertidige bål i gaderne, da byen er løbet tør for plads til at kremere de mange døde. I flere af byens parker, parkeringspladser og andre tomme rum er der nu etableret små bål, så de afdøde kan blive kremeret, hvilket betragtes som en vigtig del af de hinduistiske begravelsesritualer.

Familier har måttet vente flere timer, før de fik lov til at kremere de døde på grund af den stigende efterspørgsel.

Familiemedlemmer må vente i flere timer, før deres kære kan blive brændt. Fold sammen
Læs mere
Foto: IDREES MOHAMMED.

Familiemedlemmer iført sikkerhedsdragter må selv udføre begravelsesritualer for de afdøde. Fold sammen
Læs mere
Foto: IDREES MOHAMMED.

Ved en af byens store krematorier, Sarai Kale Khan, arbejder de fra tidlig morgen til midnat for at kunne følge med. Før pandemien kremerede stedet mellem otte og ti personer dagligt, mens antallet nu er oppe på mellem 100 til 120 om dagen, skriver CNN.

For at få brænde nok til de mange bål har myndighederne i New Delhi set sig nødsaget til at hugge træerne i byens parker ned og i omkringliggende skove. Slægtninge til de døde er også blevet bedt om at samle brænde ind, inden deres afdøde familiemedlemmer kan blive brændt, skriver BBC.

På en parkeringsplads i det østlige Delhi er der etableret 20 bål. Avisen Indian Express beskriver, at de afdødes familiemedlemmer må vente i tre til fire timer, før kremeringen kan finde sted. Det tager ifølge avisen op til seks timer for ligene at brænde.

Familiemedlemmer til de afdøde bliver bedt om selv at medbringe ekstra brænde, da manglen på brænde er voksende. Fold sammen
Læs mere
Foto: IDREES MOHAMMED.

Et familiemedlem venter på at kunne komme til ved de midlertidige krematorier. Fold sammen
Læs mere
Foto: IDREES MOHAMMED.

Med en befolkning på over 20 millioner mennesker i New Delhi tyder det ikke på, at manglen på krematorier lige foreløbig forsvinder. På blot en uge er der bekræftet over to millioner nye smittetilfælde i Indien.

Tirsdag ankom de første nødhjælpsforsendelser med respiratorer og ilt til covid-19 patienter til Indien fra Storbritannien. Yderligere hjælp er på vej fra USA, Tyskland, Frankrig og Canada. De danske myndigheder er ligeledes i dialog med både EU og de indiske myndigheder om konkret hjælp til Indien.

En hellig ko har fundet vej til parkeringspladsen med de mange begravelsesbål. Fold sammen
Læs mere
Foto: IDREES MOHAMMED.