Regeringen reagerer på irakisk pres for at sende soldater ud af landet: »Alle parter skal deeskalere den spændte situation«

Udenrigsminister Jeppe Kofod reagerer nu på, at det irakiske parlament ønsker at sende den USA-ledede koalition og danske styrker ud af Irak. »Det er vigtigt at huske på, at vi er i Irak for at bekæmpe Islamisk Stat,« lyder det fra ministeren, som oplyser, at der er indkaldt til NATO-møde mandag.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) reagerer nu på nyheden om, at Irak vil sende danske og internationale soldater ud af landet. Alle bør deeskalere situationen, mener ministeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske regering reagerer nu, efter at det irakiske parlament har opfordret den irakiske regering til at smide den USA-ledede koalition, herunder de danske styrker, ud af landet.

»Regeringen er selvsagt helt opmærksom på udfaldet af afstemningen i dag i det irakiske parlament. Vi er i løbende kontakt med vores koalitionspartnere, og vi undersøger sammen med dem det præcise omfang af dagens afstemning. Vi ser frem til det ekstraordinært indkaldte møde i NATO-ambassadørkredsen i morgen,« lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en skriftlig kommentar til Berlingske.

Det irakiske parlament vedtog søndag eftermiddag en resolution om at sende den USA-ledede koalition og de danske soldater, der tæller cirka 150 mand, ud af Irak. Resolutionen er blevet vedtaget efter, at den irakiske premierminister, Adel Abdul Mahdi, havde opfordret parlamentet til at vedtage en sådan.

Reaktionen kommer, efter at den iranske militærleder Qassem Soleimani fredag blev dræbt i et amerikansk luftangreb.

Udenrigsminister Jeppe Kofod lægger nu også pres på den irakiske regering.

»Det er vigtigt at huske på, at vi er i Irak for at bekæmpe Islamisk Stat. Og dén opgave er ikke slut. Jeg vil gerne gentage opfordringen til, at alle parter gør alt, hvad de kan for at deeskalere den spændte situation,« lyder det fra udenrigsministeren.